FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Memorandum o suradnji Zagrebačke i Bečke burze

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka i Bečka burza potpisalesu danas Memorandum o razumijevanju i suradnji, a riječ je o prvomtakvom sporazumu Zagrebačke burze s nekom burzom u Europskoj uniji,izviješteno je sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka i Bečka burza potpisale su danas Memorandum o razumijevanju i suradnji, a riječ je o prvom takvom sporazumu Zagrebačke burze s nekom burzom u Europskoj uniji, izviješteno je sa Zagrebačke burze.

Svrha je Memoranduma bliža i intenzivnija suradnja dviju burzi u područjima kreiranja i uvođenja novih proizvoda, usklađivanja najviših standarda izvještavanja, razmjeni iskustava i usklađivanja procedura nadzora i uvrštenja kao i regionalne promocije obaju tržišta kapitala.

U području upravljanja indeksima početak suradnje očekuje se već početkom 2006.

Memorandum su potpisali direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga i član uprave i supredsjednik Bečke burze Michael Buhl.

"Bečka burza je važan partner u našim nastojanjima da učvrstimo poziciju u središnjoj Europi. Ovaj sporazum postavlja temelje dugoročnog partnerskog odnosa", rekao je Papuga.

"Sporazum o suradnji sa Zagrebačkom burzom dovodi nas još jedan korak bliže zajedničkom cilju izgradnje snažnog tržišta kapitala u središnjoj Europi", naglasio je Michael Buhl koji je posebno istaknuo mogućnosti razmjene know-howa vezanog uz indekse.

Zagrebačka burza jedna je od većih burzi u jugoistočnoj Europi sa tržišnom kapitalizacijom nešto većom od Ljubljanske i nešto manjom od Bukureštanske burze. Tržišna kapitalizacija Zagrebačke burze samo u dionicama iznosi više od 10,8 milijardi eura, a prosječni dnevni promet ostvaren putem trgovinskog sustava burze bio je 5,4 milijuna eura.

CROBEX, službeni burzovni indeks Zagrebačke burze i glavni pokazatelj kretanja najlikvidnijih hrvatskih dionica narastao je gotovo 30 posto od početka godine, navode s Burze.

Bečka burza vodeća je burza u regiji središnje i istočne Europe kako u trgovanju dionicama tako i u razvoju i trgovini drugim financijskim proizvodima

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙