FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: policajac pucao u sumnjivca koji je prijetio nožem

OSIJEK, , 30. studenog 2005. (Hina) - Osječko-baranjska policijaizvijestila je večeras da je jedan policajac pucao u sumnjivca koji muje prijetio nožem opirući se legitimiranju i pritom ga ranio upotkoljenicu.
OSIJEK, , 30. studenog 2005. (Hina) - Osječko-baranjska policija izvijestila je večeras da je jedan policajac pucao u sumnjivca koji mu je prijetio nožem opirući se legitimiranju i pritom ga ranio u potkoljenicu.

Ranjeni RS (1961.) prevezen u Kliničku bolnicu Osijek.

Prema riječima načelnika Ureda načelnika PU Osječko-baranjske Stipe Rimca, policajci u civilu su večeras, tijekom obilaska dijela grada u kom je u zadnje vrijeme bilo više provalnih krađa i prijetnji trgovkinjama, u blizini jedne manje trgovačke radnje u ulici Svetoga Roka vidjeli muškarca sumnjiva ponašanja, pa su ga htjeli legitimirati.

Sumnjivac se dao u bijeg odbacivši pritom jednu vrećicu, a nakon što su ga policajci stigli, izvadio je nož i prijetio policajcu, koji je primijenio mjere prisile, kazao je Rimac.

U vrećici je bila kukuljica i rezervna odjeća, rekao je Hini istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić, koji obavlja očevid.

On je kazao kako se pretpostavlja da je R.S. htio opljačkati trgovačku radnju, no da se očito u zadnji trenutak predomislio jer je u blizini bilo ljudi. Bili su to policajci u civilu koji su obilazili taj dio grada zbog učestalih provala, i koji su zbog sumnjiva ponašanja, zatražili od R.S.-a dokumente, na što se on dao u bijeg, kazao je Kvesić.

Kad su ga stigli, policajac mu je pokazao službenu značku i predstavio se, a R.S. je izvadio nož i prijetio mu, te mu je policajac pucao u nogu, kazao je istražni sudac.

Dodao je da je R.S. otprije poznat policiji, da je iz Čakovca i privremeno boravi u Osijeku.

Dežurni liječnik Traumatološkog odjela Kliničke bolnice Osijek dr. Robert Blažeković rekao je da se radi o teškim tjelesnim ozljedama, prostrijelnoj rani u potkoljenicu, te da će R.S. biti operiran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙