FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U zagrebačkom hotelu Sheraton, Hrvatski rukometni savez i Adidas prezentirali su novu liniju sportske opreme muških i ženskih nacionalnih reprezentacija. Nakon sjajnih rezultata rukometaša na posljednja dva svjetska prvenstva - u Portugalu (zlato) i Tunisu (srebro), te Olimpijskim igrama u Ateni (zlato), Adidas je odlučio dizajnirati novi dres s hrvatskim nacionalnim oznakama - kockicama. Novu liniju opreme rukometašice će nositi na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a rukometaši na Europskom prvenstvu u Švicarskoj.

LONDON - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je listu s tri kandidata koji su ostali u utrci za nagradu Igrač godine u izboru krovne nogometne organizacije. To je Barcelonin dvojac Ronaldinho i Samuel Eto'o, te veznjak Chelsea Frank Lampard. Brazilski nogometni čarobnjak nagradu FIFA je dobio 2004. godine, a ovoga tjedan postao je i vlasnikom "Zlatne lopte" prestižne nagrade koju dodjeljuje France Football. U ženskoj konkurenciji u igri za nagradu ostale su Njemica Birgit Prinz, Amerikanka Shannon Boxx, te Brazilka Marta. Odluku o dobitnicima FIFA će objaviti 19. prosinca na svečanosti u Zurichu.

MADRID - Vratar španjolske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Iker Casillas (24) produžio je ugovor s "Kraljevskim klubom" do 2011. godine. Premda se činilo kako bi Casillas na koncu ove sezone mogao napustiti Real bez odštete, vodstvo kluba ponudilo mu je novi ugovor. Mladog vratar u svojim redovima željeli su vidjeti Manchester United i Arsenal, te nekoliko talijanskih klubova, no Casillas je želio ostati u Madridu. Casillas je na vratima Reala osvojio dva europska i dva španjolska naslova prvaka i godinama je jedan od najpouzdanijih igrača u momčadi.

BEAVER CREEK - Drugi trening spusta skijaša u Beaver Creeku otkazan je zbog loših vremenski prilika. Obilne padaline i snažan vjetar spriječili su skijaše da obave drugi trening na stazi "Birds of Prey". Na prvom treningu najbrži je bio Austrijanac Christoph Gruber ispred Norvežanina Bjarne Solbakkena i Austrijanca Fritza Strobla.

BERGAMO - U prvom susretu osmine finala talijanskog nogometnog Kupa drugoligaš Atalanta je u Bergamu pred 3.000 gledatelja pobijedila Udinese 1:0. Pogodak odluke postigao je Antonino D'Agostino u 53. minuti.

BRUXELLES - Nakon slučaja "Hoyzer", koji je uzdrmao njemački nogomet, nova afera namještanja rezultata nogometnih utakmica pogodila je i Belgiju. Broj klubova koji su se našli pod istragom zbog sumnje u nečasne radnje svakim je danom sve veći. Nakon Hasselta, Mechelena, Liersea, Bergen/Monsa i St Truidena istraga je proširena i na Germinal Beerschot. "Trenutačno svaki klub istražujemo posebno, no postoji velika mogućnost da sve slučajeve istražimo zajedno," poručio je glasnogovornik državnog tužiteljstva, Josef Colpin. Policija je krenula u akciju nakon dojave da su na neke utakmice belgijskog prvenstva na kladionicama uplaćeni veliki iznosi, ali u inozemstvu. Tako je na utakmicu St Truidena i La Louvierea u kladionici Betfair uplaćeno 600.000 eura, a na ogled St Truidena i Cercle Bruges 230.000 eura. Obje utakmice St Truiden je izgubio.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) kaznila je braniča Newcastle Uniteda, Celestine Babayara sa tri utakmice neigranja zbog udaranja veznog igrača Evertona, Tima Cahilla. Nigerijac je priznao krivnju pred komisijom nakon čega je suspendiran na tri utakmice. U idućih nekoliko dana pred istražiteljima se mora ukazati i Cahill, kojeg također očekuje kazna jer je uzvratio udarac. Njihovo koškanje za vrijeme utakmice nije uočio sudac Howard Webb pa je njihov ispad prošao bez sankcija na terenu.

SPLIT - Vaterpoliste splitskog Jadrana do kraj ove natjecateljske sezone vodit će poznati trener Nikola Stamenić. Do ove sezone Stamenić je bio trener vaterpolista francuskog prvaka Marseilla na čijoj ga je klupi zamijenio Zoran Mustur, a prije toga je više godine uspješno radio u Grčkoj. Po riječima šefa stručnog stožera splitkog kluba Vlahe Bate Olića zadaća Nikola Stamenića bit će, ne samo rad s pomlađenoj momčadi Jadrana, nego i edukacija mladih trenera. Stamenić je na klupi vaterpolo reprezentacije Jugoslavije nasljedio Ratka Rudića i 1991. osvojio naslov prvaka Europe.

IVANIĆ GRAD - U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa danas su u Ivanić Gradu nogometaši dugoligaša Naftaša i Varteksa igrali nerješeno 1:1 (0:0).

Kako je u prvom susretu Varteks pobijedio sa 4:1 Varaždinci su izborili plasman u polufinale Hrvatskoga kupa. Susret je odigran na stadionu Naftaša, a sudio je pred 250 gledatelja Batinić iz Osijeka. Strijelci: 1:0 Mađarić (77), 1:1 Mohorović (78).

ZAGREB - Košarkaši Zadra igrat će u drugom krugu FIBA Eurokupa u skupini K sa belgijskim Dexia Monsom, ruskom Lokomotivom Rostovom i poljskim Slask Wroclawom. Nakon šest kola Zadrani za plasman u četvrtfinale moraju biti među prve dvije ekipe u skupini. Rusku Lokomotivu trenira srpski trener Aco Petrović koji je lani trenirao "Geofarmu iz Vršca, a u sastavu imaju Hrvata iz Čapljine Ivana Jurkovića, dva bivša ruska reprezentativca Igora Kudelina i Andreja Fetisova, te po Panamca Ferrona, Novozelanđanina Dickela i Srbina Smiljanića. Za belgijsku Dexiju igra bivši igrač Zagreba Igor Miličić, a u sastavu imaju čak četiri Amerikanca, te po jednog Srbina i Makedonca. I u poljskom Slasku nastupa jedan Hrvat, Ante Kapov, a uz dva Amerikanca imaju i Srbina Lalića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙