FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIBA Kup: Zadar protiv Ace Petrovića, Miličića i Kapova

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Košarkaši Zadra igrat će u drugomkrugu FIBA Eurokupa u skupini K zajedno sa belgijskim Dexia Monsom,ruskom Lokomotivom Rostovom i poljskim Slask Wroclawom. Nakon šestkola Zadrani za plasman u četvrtfinale moraju biti među prve dvijeekipe u skupini.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Košarkaši Zadra igrat će u drugom krugu FIBA Eurokupa u skupini K zajedno sa belgijskim Dexia Monsom, ruskom Lokomotivom Rostovom i poljskim Slask Wroclawom. Nakon šest kola Zadrani za plasman u četvrtfinale moraju biti među prve dvije ekipe u skupini.

Prvi dvoboj Zadar će igrati 13. prosinca u Rostovu, a potom 20. prosinca u svojim Jazinama dočekuju Dexiu.

Rusku Lokomotivu trenira bivši hrvatski izbornik Aco Petrović, a u sastavu imaju Hrvata iz Čapljine Ivana Jurkovića, dva bivša ruska reprezentativca Igora Kudelina i Andreja Fetisova, te po Panamca Ferrona, Novozelanđanina Dickela i Srbina Smiljanića. Za belgijsku Dexiju igra bivši igrač Zagreba Igor Miličić, a u sastavu imaju čak četiri Amerikanca, te po jednog Srbina i Makedonca. I u poljskom Slasku nastupa jedan Hrvat, Ante Kapov, a uz dva Amerikanca imaju i Srbina Lalića.

Zadrani su izborili drugi krug pobjedom u dvoboju posljednjeg kola u Jazinama nad njemačkim RheinEnergie Koelnom 75:67. Hrvatskom klubu je pomogao i kiks Gran Canarije koja je na gostovanju u Belgiji izgubila od Groot Leuvena 80:84 i tako prepustila drugo mjesto u skupini hrvatskom klubu. Zadar i Gran Canarija imali su identičan broj bodova, no Zadrani su bolji u međusobnom skoru. Prvo mjesto ranije je osigurao Koln.

Ždrijeb ostalih skupina:

SKUPINA I: Dinamo Sankt Peterburg (RUS), Fenerbahče (TUR), Nymburk (ČEŠ), BC Kijev (UKR)

SKUPINA J: Koeln (NJEM), Maroussi Atena (GRČ), Cantu (ITA), Dinamo Moskva (RUS)

SKUPINA L: BC Himki (RUS), Joventut Badalona (ŠPA), Mariupol (UKR), AEL Limassol (CIP)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙