FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SINGAPUR - Charissa Lim Pei Ni (20) i njen prijatelj Loo Chee Hoong (31) potrošili su više od 30.000 singapurskih dolara (oko 17.500 američkih dolara) sa ukradenih kreditnih kartica prije nego što ih je uhitila policija, piše Straits Times. Charissa Lim bi uz pomoć štapića za jelo iz poštanskih sandučića vadila omotnice sa kreditnim karticama i PIN-ovima što su ih banke slale svojim korisnicima, a zatim bi uslijedio provod. Zaljubljeni par novce je trošio u skupim restoranima, trgovinama i centrima za zabavu. Kad bi dosegli limit na kartici jednostavno bi ukrali novu karticu i tako su radili punih 18 mjeseci. Charissa Lim služi šestogodišnju zatvorsku kaznu koja bi se mogla povećati jer je protiv nje pokrenuto više od 100 prekršajnih postupaka.

LOS ANGELES - Julia Roberts najbolje je plaćena glumica koja po filmu dobija 20 milijuna dolara, objavljuje Hollywood Reporter. Drugo mjesto pripada Nicole Kidman, koja po filmu zaradi između 16 i 17 milijuna dolara. Na trećem i četvrtom mjestu su Reese Witherspoon i Drew Barrymore, koje zarade 15 milijuna po filmu. Iduća tri mjesta pripadaju Renee Zellweger, Angelini Jolie i Cameron Diaz, koje imaju prihod od 10-15 milijuna dolara po filmu. Na osmom je mjestu Jodie Foster koja je ponovo došla na listu deset najplaćenijih glumica sa zaradom od 10-12 milijuna dolara po filmu. Deveta na popisu je Charlize Theron s 10 milijuna, a deseta Jennifer Aniston s 9 milijuna dolara.

LONDON - Mramorna skulptura Henrya Moora prodana je u utorak na aukciji u Londonu za milijun funti (10,8 milijuna kuna), što je rekordna cijena postignuta za neko klesarsko djelo tog britanskog umjetnika. Aukcijska kuća Bonhams izjavila je da je tu svotu ponudio privatni kolekcionar, učinivši na taj način skulpturu "Majka i djete" veliku 22,3 centimetra najskupljom umjetninom 20. stoljeća, koja je ove godine prodana u Londonu. Moorove velike brončane umjetnine već su postizale visoke cijene. Tako je jedna njegova 4,5 metarska brončana skulptura 2003. prodana za 6,2 milijuna američkih dolara (gotovo 40 milijuna kuna). Kamena skupltura prodana u utorak napravljena je 1931. od mramora iz talijanskog Prata, a autor ju je opisivao kao jedan od svojih najuspjelijih ranih radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙