FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Planinić 8, Kasun 4, Kukoč bez koša

NEW YORK/ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Na programu NBA lige biloje čak 11 susreta, a nastupila su i trojica hrvatskih košarkaša -Zoran Planinić, Mario Kasun i Toni Kukoč.
NEW YORK/ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Na programu NBA lige bilo je čak 11 susreta, a nastupila su i trojica hrvatskih košarkaša - Zoran Planinić, Mario Kasun i Toni Kukoč.

Najbolju predstavu pružio je Planinić u dresu New Jerseya, međutim Netsi su izgubili na gostovanju protiv Sacramenta (105:114). Planinić je odigrao 21 minutu i postigao 8 koševa, šut 3-8, trice 0-3, slobodna bacanja 2-2, uz jedan skok i asistenciju. Gosti su do poluvremena igrali odlično, uz 55 posto šuta držali su susret u neizvjesnosti. Međutim, u trećoj dionici Kingsi su načinili niz 19:4 i prelomili utakmicu. U redovima Netsa šestorica igrača su imala dvoznamenkasti broj koševa, najviše Marc Jackson (21 koš i 9 skokova)) i Nenad Krstić (19). Jason Kidd je upisao 11 koševa, 11 asistencija i 7 skokova. U redovima Sacramenta najbolji su bili Mike Bibby (25) i Bonzi Wells (23 koša, 9 skokova i 6 ukradenih lopti).

"Imali smo odličan postotak šuta, no ipak smo izgubili utakmicu, što dovoljno govori kako smo igrali u obrani," ljutio se nakon šestog poraza ove sezone (uz pet pobjeda), trener Netsa, Lawrence Frank. Kingsi imaju pet pobjeda i 7 poraza.

Orlando je u dvoboju protiv Washingtona (91:83) ostvario četvrtu pobjedu sezone (šest poraza). Premda su nastupili bez trojice ključnih igrača - Steve Francisa, Granta Hilla i Dwighta Howarda, Magic je ipak pronašao put do pobjede. Junak utakmice bio je Hedo Turkoglu s najboljim učinkom sezone (23 koša i 7 skokova), dok su po 15 koševa dodali Jameer Nelson i DeShawn Stevenson. Kasun je u pobjedu Orlanda ugradio 7 minuta, 4 koša, šut 2-3, uz skok i dvije asistencije. Washington je otvorio sezonu s pet pobjeda u šest susreta, no potom je nanizao pet uzastopnih poraza. Goste je predvodio Antawn Jamison sa 25 koševa i 16 skokova, dok je Gilbert Arenas ubacio 19 koševa i upisao 9 asistencija. Arenas ove sezone ima prosjek od 27.5 koševa, no protiv Orlanda je gađao skromnih 6-19.

Pobjedu je ostvario i Milwaukee protiv Philadelphie (109:97). Usprkos sjajnoj večer Allena Iversona, koji je postigao 45 koševa, što je rekord ove sezone, gosti su ipak upisali šesti poraz. U redovima Bucksa petorica igrača su ubacila više od deset koševa - najviše Michael Redd (32 koša, 9 skokova, 7 asistencija), Joe Smith je dodao 18 koševa i 13 skokova, a Bobby Simmons 15 koševa. Toni Kukoč je za Milwaukee odigrao 8 minuta, bez koša, šut 0-2, uz jedan skok, dok je Andrew Bogut za 23 minute postigao 9 koševa. U redovima Sixersa Chris Webber, Steven Hunter i John Salmons ubacili su po 11 koševa.

Nakon što su od Dallasa izgubili 37 koševa razlike, Detroit Pistonsi su se vratili staroj navici - pobjedama. U desetom susretu ove sezone upisali su devet pobjedu, ovoga puta stradao je Denver (114:89). Čak sedmorica Pistonsa imala su dvoznamenkasti broj koševa - Richard Hamilton 19, Chauncey Billups i Maurice Evans svaki po 16, Ben Wallace 13 koševa i 13 skokova, Tayshaun Prince 12, a Rasheed Wallace i Antonio McDyess sa po 11 koševa. Goste je predvodio Marcus Camby sa 15 koševa i 10 skokova.

Nakon devet poraza, Atlanta je napokon pronašla žrtvu. Hawksi su pobijedili Boston 120:117 i upisali prvu pobjedu sezone. U redovima domaćina najbolji je bio Al Harrington (34 koša, 7 asistencija i 6 skokova), a kod Bostona Paul Pierce (33 koša, 6 skokova 6 asista).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙