FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog bure i snijega otežan promet

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Zbog bure, za sav promet zatvorenaje dionica Zagreb-Split, čvor Posedarje-Maslenica-Gospić, izvijestioje jutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Zbog bure, za sav promet zatvorena je dionica Zagreb-Split, čvor Posedarje-Maslenica-Gospić, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Od 6 sati zbog bure Krčkim mostom smiju prometovati osobna i kombi vozila te autobusi. bure.

Na dionici Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Delnice vrijedi zabrana prometa za teretna vozila teža od 3.5 tone, vozila sa natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila sa kamp prikolicama, zbog olujnog vjetra.

Zbog bure Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila.

Iz istog razloga zatvorena je dionica Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski-Senj za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila sa kamp prikolicom i motocikle).

Zbog sniježnih nanosa obavezna je upotreba zimske opreme, a za prikoličare i tegljače zatvorene su brojne ceste kroz Liku: Zagreb-Split, od tunela Mala Kapela do tunela Sv. Rok, Drežničko Selište-Korenica-Klapavice (Lička magistrala), Senj-Vratnik-Žuta Lokva-Brinje-Jezerane, Korenica-Bunić-Gospić-Karlobag, Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac, Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1), Špilnik-Zalužnica-Vrhovine, te Grabovac-Ličko Petrovo Selo.

Na većini cesta u unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, uz povremeno slab snijeg. Gust snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici.

Na gorskim cestama, te duž Jadranske i Ličke magistrale treba voziti oprezno zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Do 28. studenog u vremenu od 22 do 6 sati ujutro, kroz tunel Učka vozit će se naizmjence, zbog radova.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku graničnih prijelaza Macelj i Bregana. Na ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez čekanja.

Od 6,20 sati trajektna linija za otok Pag je u prekidu. Trajekti na ostalim linijama plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙