FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. studenoga

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 23. studenoga.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja raspravu o državnom proračunu za iduću godinu koji bi po Vladinu prijedlogu trebao iznositi 98,8 milijardi kuna. I dok ga Vlada predstavlja kao razvojan, socijalan i ostvariv, oporba uzvraća da proračun nije ništa od toga, nego da se radi o trgovačkom i birokratskom proračunu. Oporba Vladu proziva i da proračun nema nikakvu razvojnu strategiju, da zakida lokalne sredine u kojima ne uživa potporu, da se sa njime ništa neće promjeniti u životima građana. Premijer Ivo Sanader pak ističe da se radi o ambicioznom, ali ostvarivom proračunu koji se oslanja na dobre makro-ekonomske pokazatelje (početak u 9,30 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac predstavit će na konferenciji za novinare prijedlog proračun svog Ministarstva za iduću godinu (10 sati, prostorije Ministarstva, Trg hrvatskih velikana 6).

OPATIJA - Proširena međunarodna konferencija prvih dočasnika zemalja članica Američko-atlanske povelje. Uz zemlje potpisnice povelje (Hrvatsku, Albaniju, Makedoniju i SAD) na sastanku će sudjelovati prvi dočasnici i predstavnici oružanih snaga Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Mađarske, Nizozemske, Slovačke, Slovenije te Srbije i Crne Gore (9 sati, hotel Opatija).

ZAGREB - Konferencija za novinare četiri hrvatske sindikalne središnjice (Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata javnih službi, Sindikata usluga UNI-CRO i Udruge radničkih sindikata Hrvatske) o reformi zdravstva, umirovljenicima i radu nedjeljom (11,30 sati, Radnički dom, dvorana 427, Krešimirov trg 2).

KARLOVAC - Potpisivanje sporazuma "Karlovac - grad bez rada na crno". Riječ je o zajedničkom projektu Grada Karlovca i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske posvećenom suzbijanju rada na crno. Potpisivanju sporazuma prisustvovat će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (9 sati, karlovačka Gradska vijećnica).

ZAGREB - Sjednica Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT). Na dnevnom redu je, među ostalim i izvješće glavnog urednika informativnog programa HTV-a Vladimira Rončevića o odlukama u vezi s emisijom "Otvoreno", rasprava o HRT-ovoj provedbi programskih načela i zakonskih obveza, rasprava o programu za nacionalne manjine i izvješće o poslovanju od siječnja do rujna ove godine (10 sati, Dom HRT-a Prisavlje 3).

OPATIJA - Prva radionica za edukaciju glasnogovornika sudova i državnih odvjetništava, u skladu s novim zakonom o sudovima. Radionicu organizira Pravosudna akademija Ministarstva pravosuđa. Prije početka seminara, konferenciju za novinstvo održat će ministrica pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić (u 18 sati, Međunarodnom centru za obrazovanje novinara).

PULA - "Instrumenta Domestica, od prapovijesti do kasne Antike", tema je ovogodišnjeg jedanaestog po redu Međunarodnog arheološkog savjetovanja koji se otvara u Puli pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a, u organizaciji Međunarodnog istraživačkog centra za arheologiju Medulin-Brijuni. Ovogodišnje savjetovanje okupit će 50-ak stručnjaka i predavača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske i Španjolske a do 26. studenoga u sklopu održavanja savjetovanja bit će svečano otvorena izložba "Červar Porat - rimski proizvodni centar" i predstavljene nekoliko knjiga (9 sati, Županijska komora Pula)

ZAGREB - Predstavljanje "Lista domovinske i iseljene Hrvatske - Korijeni" (11 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙