FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rukometašice 3. prosinca putuju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Naš cilj na Svjetskom prvenstvujest proći prvi krug i u konkurenciji Rusije, Japana, Nizozemske, Kinei Urugvaja osvojiti jedno od prva tri mjesta, a u drugom krugu možemoiznenaditi svaku ekipu, kazao je na konferenciji za novinare uoči putana Svjetsko prvenstvo rukometašica u Sankt Peterburgu (5.-18.prosinca) izbornik Josip Šojat.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Naš cilj na Svjetskom prvenstvu jest proći prvi krug i u konkurenciji Rusije, Japana, Nizozemske, Kine i Urugvaja osvojiti jedno od prva tri mjesta, a u drugom krugu možemo iznenaditi svaku ekipu, kazao je na konferenciji za novinare uoči puta na Svjetsko prvenstvo rukometašica u Sankt Peterburgu (5.-18. prosinca) izbornik Josip Šojat.

Hrvatske rukometašice su u skupini A, gdje će igrati sa Nizozemskom (5. prosinca), Japanom (6.), Kinom (7.), Rusijom (9.) i Urugvajom (10.). U drugi krug ulaze prve tri reprezentacije iz naše skupine, bodovi iz prvoga kruga se prenose, a Hrvatice bi u drugom krugu bile u skupini sa prve tri reprezentacije iz B skupine u kojoj su Norveška, Mađarska, Slovenija, Koreja, Angola i Australija.

Šojat je kazao kako su 14-dnevne pripreme bile naporne, a nije zabrinut nakon teškog poraza na pripremnoj utakmici u velenju od Slovenije sa čak 11 razlike.

"Nedostaje nam kontinuitet utakmica i to je naš najveći problem. Ipak, dobra je vijest što je Maida Arslanagić u utorak bila na magnetskoj rezonanciji i ozljeda je neće spriječiti da nastupi na SP, a s Arslanagić i Majom Zebić, Slovenke nas ne bi tako uvjerljivo dobile. Optimist sam uoči Svjetskog prvenstva, pogotovu ako u prvoj utakmici pobijedimo Nizozemke, što bi nam praktički osiguralo ulazak u drugi krug. Naša je prednost što jedini od svih reprezentacija imamo najviše rješenja u obrani, sa dubokom obranom 3-2-1 ili 4-2 možemo parirati svim najboljima", kazao je Šojat, za kojeg su prve favoritkinje prvenstva Norvežanke i Ruskinje, s kojima igramo 9. prosinca.

"Poraz protiv Slovenije nije prava slika naše ekipe jer smo 14 dana naporno radili na pripremama i bile smo jako umorne. Prije dvije godine Hrvatska je bila domaćin Svjetskog prvenstva, očekivanja su bila ogromna, a nismo prošle prvi krug. Zato sada ništa ne obećajemo, plasman u drugi krug bi bio uspjeh, a potom može doći i do iznenađenja", kazala je Svitlana Pasičnik.

Hrvatske rukometašice pripreme nastavljaju u Koprivnici, odakle će otputovati u Mađarsku na ogledne dvoboje sa Austrijom i Mađarskom, pa slijedi povratak i završne pripreme u Delnicama i odlazak put Rusije 3. prosinca. Izbornik Šojat je najavio da će konačan popis od 16 igračica za Svjetsko prvenstvo priopćiti nakon utakmica u Mađarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙