FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 22. studenoga

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 22. studenoga.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o državnom proračunu od 98,8 milijarda kuna koji Vlada predlaže za iduću godinu, a temelji ga na gospodarskom rastu od četiri posto, inflaciji od oko tri posto te deficitu opće države od 3,3 posto BDP-a. Prihode Vlada planira od 93,9 milijarda kuna. Proračunski manjak u cijelosti planira podmiriti prihodima od privatizacije, poglavito Ine i HT-a. Najveći dio proračuna, oko 72 posto, odnosi se na mirovine, plaće proračunskih korisnika i zdravstvo, što se vidi i u stavkama za pojedina ministarstava. Tako je najveća stavka za Ministarstvo gospodarstva, pod kojim su i mirovine (27,9 milijarda) te za Ministarstvo zdravstva (18,4 milijarde kuna). Među većim proračunskim korisnicima su i ministarstva financija, znanosti, turizma i prometa, obitelji i branitelja, obrane te unutarnjih poslova (u 9,30 sati).

GOSPIĆ - Premijer Ivo Sanader, sa suradnicima, posjetit će Ličko-senjsku županiju. Nakon dolaska u Gospić (9,50 sati) premijer će u zgradi FINE (Kaniška 4) svečano otvoriti servis "Hitro.hr" i područni ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Osim premijera okupljenima će se potom obratiti predsjednik Uprave FINE Zoran Maksić, predsjednik Uprave HBOR-a Antun Kovačev i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović. Premijer će nakon toga posjetiti tvrtku Hrvatske šume (u 10,45 sati, Budačka bb) i otvoriti novu Upravnu zgradu. Najavljeni su prigodni govori direktora Hrvatskih šuma Darka Beuka, gospićkog gradonačelnika Milana Kolića, župana Milana Jurkovića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića i premijera Sanadera. Nakon posjeta Gospiću premijer će obići rodne kuće Nikole Tesle u Smiljanu (11,25 sati) i Ante Starčevića u Velikom Žitniku (11,50 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predstavit će na konferenciji za novinare prijedlog proračuna svog ministarstva za sljedeću godinu (12 sati, zgrada Ministarstva, Park Stara Trešnjevka 4).

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin potpisat će sporazum o policijskoj suradnji s ministrom unutarnjih poslova Srbije i Crne Gore Jusufom Kalemperovićem. Sporazum se odnosi na koordiniranje aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i nezakonitih migracija (11 sati, MUP, Savska 39).

ZAGREB - Konferencija za novinare HDZ-a, na kojoj će govoriti član Predsjedništva stranke i ministar financija Ivan Šuker (12 sati, prostorije HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice hrvatskih sindikata javnih službi o državnom proračunu za sljedeću godinu (9,45 sati, Trg maršala Tita 4/2).

DUBROVNIK - Skup "Predpristupna pomorska strategija RH s posebnim osvrtom na zaštitu Jadrana". Skup će otvoriti ministar mora Božidar Kalmeta (9,30 sati, hotel Imperijal). Oko 10,30 sati predviđeno je potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i izgradnji operativne obale u gruškoj luci, a konferencija za novinare zakazana je za 13 sati.

ZADAR - Prva sjednica Rektorskog zbora Sveučilišta u Zadru u akademskoj godini 2005/2006. U radu sjednice sudjeluju rektori hrvatskih sveučilišta, predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Izjava za novinare predviđena je nakon završetka skupa u 14 sati (Ulica Mihovila Pavlinovića bb).

ZAGREB - Znanstveni skup Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti "Hrvatska u II. svjetskom ratu. Prilozi za sintezu". Skup će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije Vladimir Šeks (9 sati, palača HAZU).

ZAGREB - Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" organizira okrugli stol u povodu 50. obljetnice smrti Tina Ujevića pod nazivom "Pod Tinovim kišobranom" (18 sati, Kulturni centar Veleposlanstva Bosne i Hercegovine, Ilica 44).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01)1/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙