FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 19. studenog

ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 19. studenog.
ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 19. studenog.

VUKOVAR - Komemorativni program kojim će se obilježiti stradanje hrvatskih branitelja i civila u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje počinje okupljanjem ispred u ratu srušene zgrade Borovo Commercea (9,45 sati), otkuda će se kolona sjećanja uputiti ulicama Borova Naselja do crkve Gospe Fatimske na misu za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu (11 sati). Bacanjem vijenca u Dunav (12,30 sati) odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim 1991. u prijeratnom Borovu Selu, a današnjem Borovu. Vijenci će biti položeni i podno spomen-obilježja na farmi Lovas nedaleko Vukovara u 13,30 sati u počast žrtvama stradalim na tom mjestu u srpskoj agresiji 1991.

ZAGREB - Godišnje savjetovanje predstavnika gradskih i općinskih koordinacijskih odbora koji na svojem području provode akciju "Gradovi i općine- prijatelji djece" održat će se u Europskom domu pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a skupu će se od 13,30 sati pridružiti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor, (Europski dom, Jurišićeva 1).

RIJEKA - Porinuće tankera za prijevoz ulja, nafte i naftnih prerađevina nosivosti 46.900 tona u brodogradilištu "3. maj". Tanker "Pula" dugačak je 182 metra i širok 32,2 metra, a treći je u seriji od tri jednaka broda koji su u riječkom brodogradilištu napravljeni za Uljanik Plovidbu. Nakon porinuća na isti će navoz biti postavljena kobilica za gradnju tankera za latvijsku tvrtku "Latvian Shipping Company", odnosno za prvi od deset jednakih tankera koji će se u "3. maju" graditi za tog latvijskog naručitelja, (navoz br. 1, 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Luke Tripkovića "Hrvatski testament" u Muzeju Mimara, (12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙