FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Braća Šapina namjestili i dvoboj Panionios-Dinamo?

ATENA, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Grčke vlasti otvorile suistragu protiv Hrvata Ante, Milana i Filipa Šapine zbog sumnje unamještanje utakmice Kupa UEFA prošle godine u Ateni između grčkogPanionisa i Dinama iz Tbilisia.
ATENA, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Grčke vlasti otvorile su istragu protiv Hrvata Ante, Milana i Filipa Šapine zbog sumnje u namještanje utakmice Kupa UEFA prošle godine u Ateni između grčkog Panionisa i Dinama iz Tbilisia.

Braća Šapina su u četvrtak osuđena na zatvorske kazne zbog skandala oko namještanja utakmica u Njemačkoj, a sada im prijeti nova osuda ako istraga atenskoga tužitelja Spyrosa Mouzakitisa pokaže da je dvoboj doista bio namješten.

Naime, prvi susret završio je pobjedom Grka, a u drugom su Gruzijci na poluvremenu vodili sa 1:0, a nakraju izgubili sa 5:2. Neke britanske kladionice već su na dan utakmice uvidjele da su uplaćene ogromne svote novca upravo na taj ishod, među kladioničarima popularan kao "2 iz 1", koji u pravilu ima znatan koeficijent, ovaj puta 1-28.

Navodno je ukupan iznos uplaćenih oklada bio čak 36 milijuna eura, a iz Njemačke je došla i oklada na rezultat poluvremena (0:1), koja je zasad nepoznatome donijela čak 100 eura dobitka na samo jedan uplaćeni euro.

Naravno da su braća Šapina, ako su zbilja namjestili utakmicu, morala imati pomogače i u grčkoj i gruzijskoj momčadi, no Panionios i Dinamo Tbilisi odbijaju svaku umiješanost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙