FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen postupak protiv Njemačke zbog prekoračenja dopuštenog deficita

BRUXELLES, 17. studenog 2005. (Hina/APA) - Europska komisija ponovno ćeu prosincu pokrenuti postupak protiv Njemačke zbog previsokogproračunskog manjka u ovoj godini, najavio je u četvrtak u Bruxellesupovjerenik EU za monetarnu politiku Joaquin Almunia.
BRUXELLES, 17. studenog 2005. (Hina/APA) - Europska komisija ponovno će u prosincu pokrenuti postupak protiv Njemačke zbog previsokog proračunskog manjka u ovoj godini, najavio je u četvrtak u Bruxellesu povjerenik EU za monetarnu politiku Joaquin Almunia.

Almunia je kazao da će Komisija usvojiti odgovarajuću preporuku na posljednjoj sjednici uoči Božića, zakazanoj za 21. prosinca. Naime, po jesenjoj prognozi Bruxellesa, Njemačka će ove godine dosegnuti proračunski manjak od 3,9 posto BDP-a.

U 2006. manjak bi trebao biti spušten na 3,8 posto a u 2007. na 3,3 posto, predviđa Komisija.

To znači da će Njemačka ove godine četvrti put zaredom prekoračiti granicu dopuštenog manjka. Postupak protiv Berlina zaleđene je u studenom 2003.

Ministri financija članica EU-a vjerojatno će se očekivanim preporukama Komisije pozabaviti početkom sljedeće godine.

Povjerenik EU-a "zabrinut" je i zbog proračunskog manjka u Mađarskoj, koji bi po prognozi Komisije ove godine trebao dosegnuti 6,1 posto.

Almunia je Budimpešti zaprijetio Mađarskoj zamrzavanjem sredstava iz kohezionih fondova. Ne znam hoće li do toga uistinu i doći ali mogućnost postoji, istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙