FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska i Češka izborile SP

BRATISLAVA/PRAG, 16. studenog 2005. (Hina) - Nogometne reprezentacijeŠpanjolske i Češke posljednje su dvije reprezentacije koje su izborileplasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.
BRATISLAVA/PRAG, 16. studenog 2005. (Hina) - Nogometne reprezentacije Španjolske i Češke posljednje su dvije reprezentacije koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nakon što je u Madridu pobijedila Slovačku 5:1 reprezentacija Španjolske je u Bratislavi rutinski sačuvala veliku prednost. Uzvratni ogled završio je bez pobjednika 1:1 (0:0). Slovačka je povela u 50. minuti pogotkom Filipa Holoska, dok je strijelac za "Furiju" bio David Villa u 71. minuti.

Vizu za Njemačku izvadila je i Češka, koja je u obje utakmice pobijedila Norvešku rezultatom 1:0. U Oslu je pogodak postigao Vladimir Smicer, dok je uzvrat u Pragu odlučio Tomas Rosicky u 35. minuti.

Ovo je prvi plasman na Svjetsko prvenstvu za češku reprezentaciju od samostalnosti. Premda su Česi bili europski doprvaci u Engleskoj (1996), a na posljednjem EP-u su poraženi u polufinalu, nikada nisu nastupili na World Cupu. Za razliku od Češke, reprezentacija Španjolske će u Njemačkoj upisati 12-ti nastupu na svjetskim smotrama, od čega osmi uzastopce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙