FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. studenog

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 17. studenog.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 17. studenog.

ZAGREB - Nastavak 17. sjednice Hrvatskog sabora koji bi u hitnom postupku trebao razmotriti izmjene i dopune Zakona o plaćama ovlaštenih državnih revizora. Vlada predlaže da se ovlaštenim revizorima plaće vrate na razinu na kojoj su bile do 2001., kada su vraćeni u sustav plaća državnih službenika, čime su im plaće u prosjeku smanjene za 20 posto. Velik broj kvalitetnih ovlaštenih državnih revizora zbog toga je napustio Ured za reviziju, što je, obrazlaže predlagatelj, otežalo obavljanje poslova povezanih s pripremama za priključenje Europskoj uniji. Predloženi zakon državu će iduće godine stajati dodatnih tri milijuna kuna. Prije rasprave o plaćama državnih revizora, zastupnici bi trebali dovršiti danas započetu raspravu o Konačnom prijedlogu zakona o lovstvu. (9,30 sati, Velika vijećnica Hrvatskog sabora)

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će Vlada utvrditi Nacionalni plan navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj. Utvrdit će i prijedloge nekoliko zakona iz paketa EU-a, odnosno zakona o investicijskim fondovima, o osiguranju i obveznom osiguranju u prometu. Vlada će, uz to, utvrditi i u saborski postupak poslati prijedlog izmjena Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ustroju i djelokrugu središnjih tijela državne uprave. Trebala bi, uz ostalo, utvrditi i zakonski prijedlog kojim bi se potvrdio ugovor o državnoj granici između Hrvatske i BiH. (9,00 sati, Trg Svetog Marka 2)

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota primit će zapovjednike 204. vukovarske brigade Milu Dedakovića - Jastreba i Branka Borkovića - Mladog Jastreba, te im u znak zahvalnosti na njihovoj zapovjednoj ulozi u obrani Vukovara 1991. uručiti protokolarni dar Grada Vukovara kristalnu skulpturu "Vukovarsko svjetlo slobode". (Ured gradonačelnika Vukovara, Dr. Franje Tuđmana 1, 10,30 sati.)

U Pastoralnom centru Sveti Bono u Vukovaru s početkom u 15 sati održat će se stručni simpozij "Uloga ratne bolnice Vukovar tijekom Domovinskog rata". Za sve poginule i stradale u srpskoj agresiji na Vukovar 1991. . u krugu Opće bolnice Vukovar u 20 sati upalit će se svijeće te dočekati maratonca Tadiju Opačka koji u znak sjećanja na žrtve Vukovara trči maraton od Slavonskog Broda do Vukovara.

ZAGREB - U prigodi obilježavanja 14. obljetnice pada grada heroja Vukovara, Ministarstvo obrane i Autobusni kolodvor postavili su na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru prigodnu izložbu "Sjećanje na Vukovar". Izložbu će otvoriti ministar obrane Berislav Rončević i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. (13,00 sati, Autobusni kolodvor)

ZAGREB - Peta sjednica Državnog sudbenog vijeća. Na sjednici će biti imenovani suci Vrhovnoga suda RH, Županijskog suda u Bjelovaru, Trgovačkog i Općinskog suda u Rijeci te općinskim sudovima u Slavonskom Brodu, Jastrebarskom te prekršajnim sudovima u Kninu i Pazinu) (9,00 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 3, Dvorana DSV-a)

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata umirovljenika Hrvatske na kojoj će se govoriti o Vladinoj radnoj skupini za izradbu prijedloga izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju s posebnim osvrtom na izračun mirovinskih primanja za novoumirovljene radnike i službenike. (10,30 sati, prostorije SSSH, Trg kralja Petra Krešimira IV. br.2, dvorana 518, V. kat)

ZAGREB - Otvaranje izložbe akademskoga slikara Mile Nekića koji u ciklusu slika "Tena" dokida gestualnost i "manualnost" u korist vješte stilizacije i kombinatorike. (19,00 sati, Muzej Mimara)

ZAGREB - Konferencija za novinare 11. pulskoga festivala knjiga i autora "Sa(n)jam knjige" na kojoj će biti predstavljeni programi ovogodišnjeg sajma i objaviti imena nominiranih za književnu nagradu Kiklop. (12,00 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10)

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙