FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina potvrdila prve slučajeve smrti od ptičje gripe

PEKING, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u srijeduizvijestila o smrtnim slučajevima od ptičje gripe u provincijama Hunani istočnom Anhuiju, a riječ je o prvim smrtima u Kini od te zaraznebolesti ptica koja se može prenijeti i na ljude, izvijestila jeagencija Xinhua.
PEKING, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u srijedu izvijestila o smrtnim slučajevima od ptičje gripe u provincijama Hunan i istočnom Anhuiju, a riječ je o prvim smrtima u Kini od te zarazne bolesti ptica koja se može prenijeti i na ljude, izvijestila je agencija Xinhua.

Potvrđeno je da je u Anhuiju od ptičje gripe umrla jedna osoba, a sumnja se da je u Hunanu umrla još jedna osoba od zaraze smrtonosnim sojem virusa H5N1. Jedna osoba za koju je potvrđeno da ima ptičju gripu se oporavila, izvijestila je agencija.

Agencija Xinhua navodi da je žrtva ptičje gripe u Anhuiju 24 godine stara žena koja je oboljela 1. studenog i da je umrla 10 studenog. Žena je bila u dodiru s mrtvim kokošima i guskama na svojoj farmi.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je rekla da ju je Kina informirala da je kod devetogodišnjeg dječaka iz Hunana, za kojeg se sumnjalo da je obolio od ptičje gripe, utvrđeno prisutnost H5N1 virusa.

Njegova 12-godišnja sestra koja je oboljela i umrla u listopadu imala je antitijela na H5N1 virus i vrlo vjerojatno je podlegla ptičjoj gripi premda tehnički taj slučaj nije zadovoljio kriterije WHO-a za potvrđivanje slučaja ptičje gripe, izvijestili su Xinhua i glasnogovornik WHO-a Roy Wadia. Djeca su bila u bliskom kontaktu sa zaraženom peradi, rekao je Wadia.

Anhui je izvjestio o novom izbijanju ptičje gripe kod peradi u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙