FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilne kiše u sinjskom kraju

SINJ, 16. studenog 2005. (Hina) - Protekle noći i danas prijepodne nasinjskom području palo je više od 90 litara kiše po metru četvornom.
SINJ, 16. studenog 2005. (Hina) - Protekle noći i danas prijepodne na sinjskom području palo je više od 90 litara kiše po metru četvornom.

Kiša je prouzročila probleme na prometnicama i ulicama u gradu a poplavljene su mnoge garaže i podrumi pa vatrogasci cijelo jutro ispumpavaju vodu crpkama.

No kiše ni ovoga puta kiše nisu poboljšale stanje na slivu rijeke Cetine pa je dotok u peručku akumulaciju i dalje svega 20 kubičnih metara u sekundi, dok je međudotok nizvodno od brane Peruča do Hitroelekatrane Đale oko stotinu kubika u sekundi.

Upravo je danas sinjsko Poglavarstvo prihvatilo odluku povjerenstva o raspodjeli sredstava dobivenih od države i Županije za djelomično pokriće šteta koje su poljoprivrednici pretrpjeli prošle godine od poplava.

Štete kod 650 poljoprivrednika procijenjene su na iznosu od 4 milijuna 932 tisuće kuna, a ukupno su država i županija dali 233 tisuće. Tako je najviši iznos dobio poljoprivrednik iz Brnaza i to 3.300 a najmanji je iznos štete 14 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙