FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON - Novozelandska policija traži lopova koji je taksista zamolio da ga pričeka dok je on pljačkao banku u gradu Palmerston na Sjevernom otoku. Pljačkaš se vratio u taksi nakon što je, prijeteći pištoljem, iz sefa banke ukrao zasad neutvrđenu svotu novca. Potom je zamolio taksista da ga odbaci kilometar dalje i platio vožnju. Detektiv Dave Clifford izjavio je radiju Novi Zeland da je vozač, koji nije imao pojma o pljački, dao policiji detaljan opis lopova koji nije bio maskiran.

WELLINGTON - Jedna šesnaestogodišnjakinja sa Novog Zelanda zatražila je od dvojice mladića da ubiju njenog oca zato što joj je zabranio izlaske i uveo "policijski sat", objavile su u srijedu lokalne novine. Mladići su napali nesretnog oca sa lopatom za vrt i slomili mu nogu, te nanijeli ozljede po glavi, izvijestio je sud za maloljetnike u gradu Christchurchu. Odvjetnik koji zastupa djevojku rekao je da obitelj stoji uz djevojku i otac će se pojaviti na izricanju presude koja je zakazana za siječanj iduće godine.

VARŠAVA - Nakit i drugi vrijedni predmeti koji su pripadali žrtvama holokausta otkriveni su nedavno u nekadašnjem koncentracijskom logoru Majdanek u istočnom dijelu Poljske, objavilo je vodstvo muzeja smještenog u logoru. Do otkrića se došlo prilikom snimanja dokumentarnog filma u kojem sudjeluju i preživjeli iz logora koji sada žive u Australiji, kazao je direktor Muzeja Edward Balawajder. "Četvoro preživjelih poljskih Židova pokazali su gdje su oni i njihovi bližnji prije 62 godine sakrili dragocjene predmete", kazao je Balawajder. Bivši zatočenici nisu prepoznali svoje predmete pa je muzej postao vlasnikom svih pronađenih predmeta koje će izložiti.

LOS ANGELES - Američka glumica Sharon Stone odustala je od tužbe za klevetu protiv estetskog kirurga koji je zauzvrat pristao besplatno operirati djecu s deformacijama lica, objavio je u srijedu odvjetnik liječnika. Nagodba je stupila na snagu u ponedjeljak kada je Stone dostavila sudu u Los Angelesu dokumente po kojima odustaje od tužbe protiv dr. Renata Calabrie, optuženog za lažne tvrdnje da je popularna glumica obavila operaciju zatezanja lica, rekao je Reutersu Arthur Barens. U zamjenu za odustajanje od tužbe, taj liječnik s Beverly Hillsa pristao je besplatno pomoći humanitarnoj udruzi u kojoj je Stone aktivna na način da će obavljati rekonstruktivne zahvate na djeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙