FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Izbor znimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Izbor znimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Australci su u utorak priredili rođendansku zabavu golemoj kornjači Harriet staroj 175 godina, za koju se vjeruje da je najstarije živo biće na svijetu i da ju je s Galapagosa donio sam Darwin. Na zabavi u zoološkom vrtu kraj Brisbanea posluživala se torta u čast dugog i zanimljivog života kornjače. Starosni rekord od 188 godina drži jedna druga kornjača s Galapagosa koja je do smrti bila sreća i ponos kralja Tonge. Harriet je toliko stara da je doživjela pojavu prvog automobila, parne lokomotive, zabranu ropstva i industrijsku revoluciju. Vjeruje se da je imala pet godina kada je engleski prirodoslovac 1835. godine Charles Darwin posjetio otočje Galapagos u Južnoj Americi i doveo je sa sobom u Europu.

RIM - Talijanska policija uhitila je četvoricu uličnih čistača dok su pokušavali ukrasti nekoliko stotina eura iz poznate rimske fontane Di Trevi. Svakoga dana tisuće turista leđima okrenuti prema tom renesansnom remek djelu bacaju preko ramena novčić vjerujući da će se tako ponovno vratiti u Rim. Novac, a dnevno se skupi po nekoliko stotina eura, iz fontane vade radnici gradske čistoće koja pola iznosa daruje Caritasu. No, ljudi iz te humanitarne organizacije uočili su da im u posljednje vrijeme stiže sve manje novca pa su pozvali policajce koji su uhitili lopove. Policija procijenjuje da su u posljednjih nekoliko tjedana ukrali oko 110.000 eura.

BERLIN - Dosadašnji njemački kancelar Gerhard Schroeder koji treba sljedećeg tjedna prepustiti svoje mjesto Angeli Merkel, namjerava se baviti slikanjem kada se iseli iz ureda kacelara, rekao je u ponedjeljak jedan od njegovih prijatelja, koji je slikar. "Schroeder je bio veliki političar i biti će veliki slikar", izjavio je na regionalnoj radio-televiziji Suedwestrundfunk talijanski slikar Bruno Bruni, kancelarov prijatelj. Kancelar je već kupio platna i slikarski pribor, dodao je Bruni. Prošlog tjedna Schroeder je povjerio tjedniku Die Zeit da se u Berlinu namjerava ponovo baviti svojim odvjetničkim poslovima i pisati knjigu o svojih sedam godina na vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙