FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Pariz: Ljubičić u polufinalu

PARIZ/ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Ivan Ljubičić se plasirao upolufinale ATP turnira iz "Masters serije" u Parizu koji se igra zanagradni fond od 2.082.500 eura, pobijedivši u četvrtfinalu ŠpanjolcaTommyja Robreda sa 7-6 (8), 3-6, 6-1.
PARIZ/ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Ivan Ljubičić se plasirao u polufinale ATP turnira iz "Masters serije" u Parizu koji se igra za nagradni fond od 2.082.500 eura, pobijedivši u četvrtfinalu Španjolca Tommyja Robreda sa 7-6 (8), 3-6, 6-1.

Ljubičić se ovom pobjedom još više približio plasmanu na "Masters Cup" koji se igra u Šangaju od 15. do 20. ovog mjeseca.

Pobjedom protiv Robreda Ljubičić je ujedno i izbacio Španjolca iz utrke za "Masters Cup", te su mu jedini protukandidati ostali Argentinac Gaston Gaudio i Španjolac David Ferrer. Izgube li obojica svoje četvrtfinalne mečeve, koji se igraju kasnije navečer, Ljubičić će osigurati Šangaj već ovoga petka.

Gaudio igra protiv Čeha Tomaša Berdycha, dok Ferrero za protivnika ima Amerikanca Andyja Roddicka. Kako bi preskočio Ljubičića, Gaudio mora u Parizu otići korak dalje od hrvatskog tenisača, dok Ferrer mora osvojiti turnir.

Ljubičić je u prvom setu, kojega je dobio u tie-breaku propustio čak šest lopti za oduzimanje servisa Robredu i to svih šest u istoj igri, pri svom vodstvu 3-2. Uspio je, međutim, spasiti i sve tri prilike Robreda za break, jednu kod 3-3, te dvije kod 5-5. U tie-breaku su oba igrača osvajala bodove na svom servisu do 7-6 za Ljubičića, koji je tada na servis Robreda iskoristio svoju prvu set-loptu.

U drugom setu Ljubičić je izgubio svoj početni udarac u četvrtoj igri, iako je imao 40-15, da bi odmah potom vratio break. Kod vodstva Robreda 4-3 Španjolac je još jednom oduzeo servis Ljubičiću, te dobio tu dionicu igre sa 6-3.

U trećem setu je Ljubičić dokazao da je kvalitetniji igrač od Robreda u dvorani. Dva puta mu je oduzeo servis, za 3-1 i 5-1, te napravio još jedan korak ka "Masters Cupu".

U subotnjem polufinalu Ljubičić će igrati protiv boljega iz dvoboja Roddick - Ferrer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙