FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anelka se vraća u francusku reprezentaciju

PARIZ, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Francuski nogometni izbornikRaymond Domenech iznenadio je sportsku javnost uvrstivši napadačaFenerbahčea Nicolasa Anelku na popis reprezentativaca za prijateljskeutakmice protiv Kostarike (9. studenoga) i Njemačke (12. studenoga).
PARIZ, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Francuski nogometni izbornik Raymond Domenech iznenadio je sportsku javnost uvrstivši napadača Fenerbahčea Nicolasa Anelku na popis reprezentativaca za prijateljske utakmice protiv Kostarike (9. studenoga) i Njemačke (12. studenoga).

Naime, 26-godišnji Anelka u travnju je izjavio da neće igrati za francusku reprezentaciju sve dok je vodi Domenech. Anelka je u nacionalnom dresu odigrao 28 susreta i postigao je šest golova. No, dres 'Les Bleusa' nije oblačio već dvije godine. Razlog tome je sukob sa bivšim izbornikom Jacquesom Santinijem iz studenoga 2002., kada ga je Santini naknadno pozvao u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv tadašnje SRJ. Anelku je takav potez uvrijedio i nije se odazvao pozivu Santinija. Kasnije se ispričao, no Santini nije prihvatio ispriku i nije ga vodio na EP 2004.

Za utakmice protiv Kostarike i Njemačke Domenech je pozvao šest napadača - Anelku, Djibrila Cissea (Liverpool), Thierrya Henrya (Arsenal), Sidneya Govoua (Olympique Lyon), Davida Trezegueta (Juventus) i Sylvaina Wiltorda (Olympique Lyon).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙