FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javni poziv za dodjelu sredstava za proizvođače u auto industriji

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas u Narodnim novinama Javni poziv zadodjelu sredstava za potporu proizvođačima dijelova i opreme zaautomobilsku industriju za 2005. godinu.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas u Narodnim novinama Javni poziv za dodjelu sredstava za potporu proizvođačima dijelova i opreme za automobilsku industriju za 2005. godinu.

Dodjelu sredstava financijski osiguravaju Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Fond za razvoj i zapošljavanje, a ukupan iznos potpora iznosit će 40 milijuna kuna, izviješteno je iz tog ministarstva.

Sredstva koja će biti dodijeljena imaju za cilj ojačati sposobnost konkurentnosti svih njenih korisnika, a kroz toliko nužan kontinuirani tehnološki razvoj, istaknuo je ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Dodao je kako je objava Javnog poziva za dodjelu sredstava za potporu proizvođačima dijelova i opreme za automobilsku industriju nastavak aktivnosti koje Ministarstvo intenzivno provodi od 2004. godine.

Javni poziv, pojasnili su u Ministarstvu, izravno se nastavlja i na Međunarodnu konferenciju 'Mogućnosti suradnje na području automobilske industrije proizvođača iz Austrije i Hrvatske' koja je održana u Zagrebu 11. listopada.

Uvođenje obrtnika u sustav poticaja proizvođačima dijelova i opreme za automobilsku industriju korak je dalje u razvijanju i poticanju konkurentnosti hrvatskih poduzetnika bez obzira na vrstu pravnog subjekta.

Na natječaj se mogu prijaviti trgovačka društva i obrti registrirani u Hrvatskoj, koji imaju proizvodnju dijelova i opreme za automobilsku industriju u Hrvatskoj.

Na natječaj se ne mogu prijaviti trgovačka društva i obrti  koji su u teškoćama, stečaju, postupku likvidacije i koji imaju nepodmirene obveze prema državi i zaposlenicima.

Potpora proizvođačima dijelova i opreme za automobilsku industriju namijenjena je za razvoj kojim će se stvoriti preduvjeti za povećanje konkurentske sposobnosti proizvođača dijelova i opreme za automobilsku industriju, te omogućiti ostvarenje direktnog poslovnog odnosa s proizvođačima automobila.

Potpora se dodjeljuje za razvoj vlastitog proizvoda, te integraciju u širi poslovni sustav, razvoj i proizvodnju alata za proizvodnju novih proizvoda, razvoj novih tehnologija za automobilsku industriju i nabavu investicijske opreme, edukaciju kadrova i obradu tržišta, informatizaciju poslovnog sustava te za uvođenje sustava kvalitete za automobilsku industriju prema standardima proizvođača automobile.

Odluku o raspodjeli sredstava na temelju natječaja donosi Komisija za razradu sustava i konkretnu primjenu sredstava za potporu proizvođačima automobilskih dijelova. Sukladno tome nije definiran najveći pojedinačni iznos potpore, napominju iz Ministarstva gospodarstva.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙