FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 2. studenoga

ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 2. studenoga.
ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 2. studenoga.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt će na konferenciji za novinare predstaviti Nacionalni program suzbijanja korupcije u RH od 2006. do 2008., (prostorije Ministarstva pravosuđa, Dežmanova 10, 11 sati).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić potpisat će sporazum o uvjetima i kriterijima za utvrđivanje programa proizvodnje igranog filma i njegovom financiranju, (Velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2, 10 sati).

VUKOVAR - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa u vukovarskoj gradskoj četvrti Lužac, obilježit će se 14. obljetnica sloma obrane toga dijela Vukovara. Zauzimanjem Lušca srpski agresor je odijelio branitelje Vukovara od branitelja četvrti Borova Naselja, čime je označen početak sloma obrane grada Vukovara, (središte Lušca, 12,30 sati).

ZAGREB - Memorandum o suradnji hrvatskih i francuskih znanstvenika i znanstvenih institucija potpisat će direktor Instituta "Ruđer Bošković" Mladen Žinić i veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Francois Saint-Paul čime će pridonjeti boljoj pripremi zajedničkih znanstvenih projekata u okviru programa za istraživanje i razvoj Europske unije, (Institut "Ruđer Bošković", Bijenička 54, 12 sati).

SLAVONSKI BROD - Proslava 100. rođendana pjesnika i akademika Dragutina Tadijanovića rođenog 4. studenog 1905. u Rastušju kod Slavonskog Broda započet će svečanom akademijom na kojoj će biti prikazan dokumentarni film o Tadijanoviću i njegovom književnom radu, (Koncertno-kazališna dvorana Ivana Brlić- Mažuranić, 12 sati). Potom će biti otvorena izložba "Djela Dragutina Tadijanovića" u Gradskoj knjižnici (13,30 sati) te izložba "Portreti Dragutina Tadijanovića" u Izložbenom salonu "Vladimir Becić" u organizaciji Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, (16 sati). Tadijanović, koji je počasni građanin Slavonskog Broda, susrest će se i s mladim Brođanima te u Gimnaziji Matija Mesić razgovarati s učenicima i profesorima te škole, (17,30 sati).

ZAGREB - Na književnim razgovorima o djelu Jože Horvata u povodu njegova 90. rođendana sudjelovat će brojni književni kritičari i Đurđa Mačković, urednica izabranih djela Jože Horvata koji će također prisustvovati razgovorima, (Basaričekova 24,11 sati).

ZAGREB - Tribinu pod nazivom "Ptičja gripa" organizira zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, a o ptičjoj gripi će govoriti stručnjaci iz područja zdravstva i veterinarstva, (Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, 10 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙