FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SUBOTU, 29. LISTOPADA

ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 29. listopada.
ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 29. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u posjet grupu građana na kavu. (9,30 do 12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Prva regionalna parlamentarna radionica Pakta o stabilnosti - Radne skupine za jednakost spolova što će se održati u sklopu Projekta razmjene parlamentarki u jugoistočnoj Europi 2005.-2006. Tema radnoga sastanka je - usklađivanje posla i obitelji, a u sklopu te teme sagledat će se različiti modeli i praksa u jugoistočnoj Europi i državama članicama Europske unije s posebnim naglaskom na Sloveniju, Austriju i Njemačku. Svrha radionice je osigurati uključivanje pitanja ravnopravnosti spolova u proces usklađivanja zakonodavstva sa standardima Europske unije. (9 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića)

BILJANI DONJI - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrit će zajedno s gospodinom Zoranom Arbanasom, članom obitelji ekshumiranih žrtava, spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice troje žrtava iz Domovinskoga rata iz Biljana Donjih. (11 sati)

ZABOK - Svečanost dodjele Nagrade "Ksaver Šandor Gjalski" ovogodišnjemu laureatu akademiku Luki Paljetku za njegovu knjigu "Skroviti vrt". Taj poznati dubrovački književnik primit će nagradu koja se sastoji od diplome i plakete s likom Ksavera Šandora Gjalskog (rad akademskoga kipara Ivana Kerdića) te novčanoga dijela koji je prošle godine iznosio 15.000 kuna. Za tu nagradu ove je godine konkuriralo 67 autora sa svojim proznim djelima, a svečanost dodjele Nagrade bit će i središnji događaja ovogodišnje kulturne manifestacije "Dani Ksavera Šandora Gjalskog" koja se održava od 24. do 31. listopada. Dani Ksavera Šandora Gjalskog održavaju se od 1979. godine, a nagrada "Ksaver Šandor Gjalski" dodijeljena je prvi put 1981. godine. (17 sati, Osnovna škola "Ksaver Šandor Gjalski")

ZAGREB - Zatvaranje jubilarnih 20. "Gavellinih večeri" dodjelom nagrade za najbolju predstavu Festivala. Jubilarne 20. "Gavelline večeri" održavaju se od 17. do 29. listopada. Riječ je o godišnjoj smotri najboljih ostvarenja hrvatskih kazališta iz protekle sezone koja se održava u organizaciji Gradskoga dramskog kazališta "Gavella" na početku nove kazališne sezone. (19,30 sati, Gradsko dramsko kazalište "Gavella")

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙