FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka banka: rast dobiti za 20 posto

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - U prvih devet mjeseci ove godineKarlovačka banka je poslovala s neto dobiti u iznosu od 6,23 milijunakuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja povećanje zaviše od 20 posto, podaci su iz financijskog izvješća te banke, kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - U prvih devet mjeseci ove godine Karlovačka banka je poslovala s neto dobiti u iznosu od 6,23 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja povećanje za više od 20 posto, podaci su iz financijskog izvješća te banke, koje prenosi Zagrebačka burza.

Karlovačka banka je u tom razdoblju ostvarila 51,5 milijuna kuna prihoda od kamata, što je za 7,8 posto manje u odnosu na prihode iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Pad pritom bilježe sve vrste kamatnih prihoda, osim prihoda od kamata građana, koji su porasli za 0,8 posto, na 21,24 milijuna kuna, dok su prihodi od kamata poduzeća istodobno smanjeni za 3,5 posto, na 13,27 milijuna kuna.

Tako je neto kamatni prihod Karlovačke banke na kraju devetomjesečnog razdoblja iznosio 32,14 milijuna kuna i bio je za 13,7 posto manji nego u isto vrijeme lani.

Istodobno su neto prihodi od provizija i naknada porasli za 10,5 posto, na 7,64 milijuna kuna, dok su ostali prihodi bili veći za čak 73,6 posto i iznosili su 9,06 milijuna kuna.

Od toga, najveći se dio, odnosno 7,34 milijuna kuna, odnosi na neto dobit ostvarenu od ulaganja u vrijednosne papire, koja je u odnosu na isto razdoblje prošle godine više nego udvostručena.

Operativni troškovi Karlovačke banke također su povećani u prva tri tromjesečja ove godine, i to za 14 posto, na 37,17 milijuna kuna, od čega se 20,2 milijuna kuna odnosi na troškove osoblja, koji su povećani 10,5 posto.

U pojašnjenju Uprave se navodi kako se dobit ostvarena u prvih devet mjeseci 2005. godine kreće u skladu s planom, te da su u tom razdoblju povećani plasmani klijentima banke, a smanjeni plasmani financijskim institucijama. Istodobno, depoziti, kao i ukupna suma bilance, su manji nakon isplate 160 milijuna kuna po završetku jednog stečaja, za što su poslužile osigurane dostatne rezerve sekundarne likvidnosti.

Tako je aktiva Karlovačke banke na kraju rujna ove godine iznosila 1,08 milijardi kuna ili 11,7 posto manje nego krajem 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙