FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra o petogodišnjem programu za prevenciju HIV/AIDS

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada sutra će utvrditiNacionalni program za prevenciju HIV/AIDS-a za idućih pet godina,odnosno do 2010. koji obuhvaća preventivne, mjere zaštite i mjeredruštvene zajednice.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada sutra će utvrditi Nacionalni program za prevenciju HIV/AIDS-a za idućih pet godina, odnosno do 2010. koji obuhvaća preventivne, mjere zaštite i mjere društvene zajednice.

Glavni je cilj, naime, i dalje osigurati nisku razinu pobola od HIV infekcije i AIDS-a u Hrvatskoj.

Prema podatcima Registra za HIV/AIDS pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, u razdoblju od 1986.-2004. u Hrvatskoj je bilo registrirano 218 slučajeva AIDS-a, od kojih su 122 osobe preminule.

U istom razdoblju registrirano je još 260 osoba zaraženih HIV-om, bez znakova AIDS-a.

Banski dvori sutra će Saboru poslati i paket od četiri zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnim stečevinama EU - među njima i konačne prijedloge zakona o lovstvu i o šumama.

Uz to, Vlada bi se zaključkom trebala očitovati o zaključivanju ugovora sa Sveučilištem u Zagrebu za osnivanje poslijediplomskog specijalističkog studija javna uprava.

Sjednica Vlade održat će se rano poslijepodne, nakon što se premijer Ivo Sanader s dijelom članova Vlade vrati iz Varaždina gdje će posjetiti tvrtku Vindija i otvoriti Micrfosoftov poslovno-tehnološki centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙