FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rosset najavio prekid teniske karijere

BASEL, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 17 godina provedenihna ATP Touru Švicarac Marc Rosset (35) najavio je prekid teniskekarijere.
BASEL, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 17 godina provedenih na ATP Touru Švicarac Marc Rosset (35) najavio je prekid teniske karijere.

Bivši olimpijski pobjednik tenisku karijeru će okončati na turniru u Baselu gdje će nastupiti u konkurenciji parova.

"Odluku sam donio prije nekoliko mjeseci. Činilo mi se najboljim oprostiti od tenisa pred domaćom publikom. Uživao sam sve ove godine, no došlo je vrijeme za oproštaj," kazao je Rosset koji je tijekom karijere osvojio 14 turnira u pojedinačnoj i osam u parovima. Najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvario je 1996. godine plasiravši se u polufinale Roland Garrosa, a na pariškoj "crvenoj zemlji" slavio je u konkurenciji parova četiri godine ranije. Najbolji ranking karijere ostvario je 1995. godine kada je bio deveti tenisač svijeta.

Niz godina igrao je i za švicarsku reprezentaciju s kojom je najveći uspjeh ostvario 1992. godina plasiravši se u finale Davis Cupa protiv SAD. Na koncu su Amerikanci slavili premda je Rosset deklasirao tada najboljeg tenisača svijeta Jima Couriera. Četiri godine kasnije u paru s Martinom Hingis izborio je finale Hopman Cup, koje su zbog ozljede ruke morali predati. Na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni je osvojio zlatnu medalju, a na putu do trona pobijedio je i našeg Gorana Ivaniševića.

"Zlatna medalja iz Barcelone uvijek će zauzimati važan dio života, no najviše sam ponosan što sam neko vrijeme bio u TOP 10 i to u društvu Samprasa, Agassia, Ivaniševića i drugih vrhunskih tenisača," zaključio je Rosset, koji je prije tri godine bio izabran za izbornika švicarske Davis Cup reprezentacije, no ove godine je smijenjen nakon što su mu igrači predvođeni Rogerom Federerom izglasali nepovjerenje. Tijekom karijere upisao je 433 pobjede u singlu i izgubio 351 susret, a od turnirskih zarada prikupio je sedam milijuna dolara. U posljednje vrijeme bavi se humanitarnim radom, a uskoro planira s bivšim ukrajinskim tenisačem Andrejom Medvedevom otvaranje restorana u Genevi.

Rosset je slavio u Genevi (1989), Lyonu (1990, 1994), Moskvi (1992, 1993), Long Islandu (1993), Marseilleu (1993, 1994, 2000), Halleu (1995), Nice (1995), Antwerpenu (1997), St Petersburgu (1999) i Londonu (2000). Na još osam turnira igrao je u finalu: Bologni, Madridu, New Havenu, Paris Indooru, Milanu, Taškentu, Antwerpenu i St. Petersburgu

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙