FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dani reformacije" u Zagrebu

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Crkve reformacijske baštine i oveće godine u Zagrebu organizirati "Dane reformacije" u sklopu kojih ćeodržati tribinu, predstaviti izdavačku djelatnost te hrvatskupremijeru filma "Luther" Erica Tilla.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Crkve reformacijske baštine i ove će godine u Zagrebu organizirati "Dane reformacije" u sklopu kojih će održati tribinu, predstaviti izdavačku djelatnost te hrvatsku premijeru filma "Luther" Erica Tilla.

Večeras će se održati tribina o značenju reformacije, sutra predstavljanje knjiga, a na Dan reformacije, 31. listopada, u kinu Europa projekcija filma "Luther", najavili su danas predstavnici crkava reformacijske baštine na konferenciji za novinare.

Premda se u novije sekularno vrijeme ne prepoznaje povezanost između onoga što osoba vjeruje i njezinih djelatnosti u društvu, reformacija je imala, ne samo značajni, već odlučujući utjecaj na razvoj moderne zapadne civilizacije (na politiku, kulturu, prosvjetu i znanost), rekao je mr. komparativne religije, koji je magistrirao na Hebrejskom sveučilišta u Jeruzalemu, Boris Havel.

"Ono što je Martina Luthera potaknulo da 31. listopada 1517. na vrata wittenberške katedrale zakuca svojih 95 teza bilo je traženje nečeg većeg i dubljeg od socijalne promjene i materijalnog blagostanja - bilo je spasenje duše. Njegov prosvjed odnosio se na nebiblijsko učenje spasenja te je želio vratiti Crkvu na izvore kršćanstva - Sveto pismo i konstantinovsku apostolsku tradiciju", rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙