FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske
ZAGREB, 24. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Stručnim skupom o agencijskom novinarstvu jutros je u Novinarskom domu započelo obilježavanje 15. obljetnice osnutka Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina). Skup su pozdravnim riječima, nakon predsjednika Upravnog vijeća Hine Jadranka Crnića i glavnog tajnika Europske udruge novinskih agencije (EANA) Erika Nylena, otvorili predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te izaslanik predsjednika Republike Siniša Tatalović. Po riječima predsjednika Sabora, osnovna je zadaća Hine bila i ostala da svijetu bude pružena istinita slika o Hrvatskoj kakva zaista jest. Ocijenio je kako je Hina, rastući i razvijajući se usporedo s razvojem demokracije u Hrvatskoj, kroz 15 godina postala respektabilna novinska agencija.

BELI MANASTIR - Kod Baranjskog Petrovog Sela, nedaleko od mađarske granice, danas je na oranici uočen labud sumnjiva ponašanja sa simptomima ptičje gripe, izvijestio je Hinu viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković. Labuda su pronašli veterinarski djelatnici iz Belog Manastira koji su Vukovića pozvali na teren kako bi proučio njegovo stanje. Vuković kaže da je nakon pregleda naredio sanitarni odstrjel labuda, prema Zakonu o zaštiti prirode, te hitno slanje u Veterinarski institut u Zagrebu na analizu.

OSIJEK - Na ponovljenim izborima za novi saziv Općinskoga vijeća baranjske općine Petlovac najviše glasova osvojila je koalicija HDZ-a, HSP-a, HSLS-a i DC-a koja je dobila 39,06 posto glasova. Na drugom je mjestu lista Hrvatske narodne stranke (HNS), koja je dobila 32,06 posto glasova, a Nezavisna općinska lista Kristiana Palinkaša 11,81 posto glasova. Izborni prag prešla je Nezavisna općinska lista Željka Stipića s 8,38 posto glasova i lista Hrvatske seljačke stranke (HSS) s 5,10 posto osvojenih glasova.

ZAGREB - Na izborima za Općinsko vijeće općine Zagvozd najviše glasova dobila je lista HDZ-a - 27,49 posto, priopćilo je danas Općinsko izborno povjerenstvo. Slijede Nezavisna lista Boženka Dedića s 22,95 posto, Hrvatski blok i Hrvatski proljećari sa 16,6 posto, Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret s 9,2 posto, te Nezavisna lista Marija Drlje s 8,7 posto. HDZ je tako osvojio četiri vijećnička mjesta, Nezavisna lista Boženka Dedića tri mjesta, HB i HP dva vijećnička mjesta, te HP-HPP i Nezavisna lista Marija Drlje po jedno mjesto. Na izbore je od 1463 birača izišlo njih 803 ili 54,88 posto.

ZAGREB - Seminar pod nazivom "Komunikacijski i informacijski sustavi u NATO vođenim operacijama", na kojemu sudjeluje 34 časnika iz šest zemalja i stručnjaci NATO-ova tima, počeo je danas u zagrebačkom hotelu Sheraton s ciljem razmjene iskustava u međunarodnim vojnim operacijama iz područja komunikacijsko-informatičkih sustava. Časnici iz Hrvatske, Austrije, Bugarske SAD-a, Poljske, Švedske te NATO saveza od danas do 27. listopada pohađat će taj stručni seminar. Seminar je u ime Glavnog stožera otvorio Ivica Supić, naglasivši da su OS RH otvorene za svaki dobar savjet, posebice pred odlukama za opremanje i modernizaciju hrvatskih Oružanih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙