FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PORTOBELO - Tisuće panamskih švercera, lopova i narkodilera, neki od njih na koljenima, prošli su u procesiji gradom Portobelo tražeći od Boga oprost grijeha. Prekršitelji zakona okupili su se u petak u crkvi Svetog Filipa kako bi odali počast kipu Crnog Krista, kojega panamski kriminalci smatraju svojim zaštitnikom. Kip poznat kao Nazarećanin najštovanija je relikvija u Panami. Više od 50.000 hodočasnika, od kojih nisu svi bili kriminalci, prehodalo je 60 kilometara dug put od Panama Citya do Portobela. Ne vjerujući u njihovu iskrenu želju za pokajanjem, policija je u gradu postavila nekoliko kontrolnih točkaka ne bi li među mnoštvom pronašla tražene kriminalce ili ilegalne migrante, no prema dostupnim podacima nitko nije uhićen.

PARIZ - Ljubitelji čokolade od subote do utorka imat će priliku posjetiti 11. Salon čokolade u Parizu gdje će uživati i degustirati kakao "u svim oblicima i stanjima". Nakon Pariza taj će se salon preseliti u New York od 10. do 13. studenoga, a u Tokio u veljači 2006. Tijekom četiri dana, salon će ponuditi niz animacija među kojima neobičnu prezentaciju povijesti velikih plantaža kakaa u Ekvatoru i etape proizvodnje kakaa na kubanskim plantažama. Priprema se i izložba čokoladnih portreta francuskih predsjednika koja će nakon otvorenja biti i degustirana. U utorak će biti dodijeljene "Awards 2005. za čokoladu" kada će biti nagrađeni tvorci čokolade i njihova najistaknutija ostvarenja.

DEN HAAG - Nizozemski radnici znatno su manje izloženi stresu od svojih kolega u Europi te samo 16 posto njih osjeća stres na radnom mjestu, pokazala je anketa tvrtke za posredovanje u zapošljavanju Kelly Services. Nizozemska je sa "slabih 16 posto" faktora stresa gotovo dvostruko bolja od europskog prosjeka koji se kreće oko 27 posto, objavili su nizozemski mediji. Radnici u Švedskoj i Švicarskoj su na prvim mjestima te liste s preko 33 posto izloženih stresu, potom slijedi Norveška s 31 posto te Njemačka i Francuska s oko 28 posto. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 19.000 radnika u 12 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙