FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SUBOTU, 22. LISTOPADA

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 22. listopada:
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 22. listopada:

ZAGREB - Hina će sva pratiti zbivanja u vezi s otkrivanjem virusa ptičje gripe u Hrvatskoj.

ZAGREB - Hrvatska čista stranka prava slavi 110. obljetnicu utemeljenja. Tom prigodom stranka održava Peti opći sabor. (11,00 sati, Europski dom)

MACELJ - U maceljskom selu Fruki na svečanoj komemoraciji bit će pokopani posmrtni ostatci 1163 žrtve koje su u Maceljskoj šumi u lipnju 1945., nakon završetka ratnih operacija ubile tadašnje jugoslavenske komunističke vlasti, a među njima je ubijen i 21 svećenik iz franjevačkog samostana u Krapini. Posmrtni ostatci maceljskih žrtava, u organizaciji bivše saborske Komisije za ratne i poratne žrtve, ekshumirani su 1991./92. samo djelomičnim iskapanjem pojedinih grobnica. Tada su prebačeni na Zavod za patologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, da bi 2002. bili pokopani na Mirogoju, odakle će danas biti odvezeni i pohranjeni u kosturnicu uz buduću crkvu u Frukima. Pokrovitelj komemoracije i ukopa je Vlada RH, u čije će ime govoriti dopredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Zajednička molitva i križni put bit će u 11,30 sati, svečani obred ukopa u 12 sata, a Sveta Misa za sve žrtve Križnoga puta koju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 13 sati.

ŠIBENIK - U povodu 14. obljetnice šibenskoga HSP-a, stranka će u Šibeniku održati sjednicu Glavnoga stana. Na tiskovnoj konferenciji i svečanoj akademiji govorit će predsjednik stranke Anto Đapić, (12 sati, Šibensko kazalište). U čast svim umrlim i poginulim pravašima tijekom Domovinskoga rata stranačko će izaslanstvo na šibenskom groblju Kvanj položiti vijenac i zapaliti svijeće (8,45 sati).

SPLIT - Izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Split, (11 sati, Svečani salon Sportskoga centra "Gripe").

OPATIJA - Drugog dana konferencije 'Nove tehnologije - novi komunikacijski kanali', koja se održava u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja FESTO 2005., bit će, uz ostalo predstavljena studija o marketingu putem telefonije provedena na 3000 ispitanika u 15 zemalja (11 sati).

Na završnoj večeri i ove će godine biti dodijeljene nagrade za dostignuća u oglašavanju "Zlatno zvono". Žiri FESTO-a ocjenjivao je 293 prispjela rada u više kategorija, poput tv oglasa, radio spota, novinskog oglasa, vanjskog oglasa, cjelovite kampanje i sl.. Od ove godine "Zlatno zvono" bit će dodijeljeno i u kategoriji kreativne uporabe medija (20,30 sati, Kristalna dvorana Hotela Kvarner).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙