FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Madrid: Ljubičić u polufinalu

MADRID/ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač IvanLjubičić plasirao se u polufinale 2.082.500 eura vrijednog ATP turniraiz "Masters serije" u Madridu. Ljubičić je u četvrtfinalu svladaoČileanca Fernanda Gonzaleza sa 4-6, 7-6 (2), 6-4, čime je upisao 15.pobjedu u nizu.
MADRID/ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale 2.082.500 eura vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" u Madridu. Ljubičić je u četvrtfinalu svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 4-6, 7-6 (2), 6-4, čime je upisao 15. pobjedu u nizu.

U polufinalu Ljubičić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Ive Karlovića i prvog nositelja turnira, te prošlogodišnjeg pobjednika Argentinca Davida Nalbandiana.

Ljubičić je ponovio prošlotjedni uspjeh iz Beča kada je također u četvrtfinalu svladao Gonzaleza. No, ovoga puta je bilo mnogo teže.

Naš prvi igrač izgubio je servis pri rezultatu 3-3 u prvome setu, a odmah u sljedećoj igri propustio je dvije prilike (15-40) za "re-break".

Kada je odmah u prvoj igri drugoga seta Ljubičić ponovno izgubio igru na svoj početni udarac činilo se da je na pomolu kraj njegove pobjedničke serije. Ipak, kod rezultata 1-2 uspio je oduzeti servis Gonzalezu, da bi do kraja te dionice igre oba igrača osvajala gemove na svom servisu iako su i jedan i drugi imali prilike za "break". Gonzalez jednu, dok je Ljubičić propustio četiri prilike za prednost, tri kod vodstva 3-2, a jednu kod 5-4 koja je ujedno bila i set-lopta. Ipak, u "tie-breaku" Ljubičić je potpuno dominirao i riješio odlučujuću igru u svoju korist sa 7-2.

Ključnu prednost u trećem setu naš je tenisač ostvario kod rezultata 2-2 kada je oduzeo servis Gonzalezu. Odmah u sljedećoj igri Ljubičić je spasio dvije "break-lopte" (15-40), da bi do kraja meča sigurno osvajao igre na svoj početni udarac i stigao do 15. pobjede zaredom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙