FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novouređen prostor Vatrogasnog centra u Karlovcu

KARLOVAC, 21. listopada 2005. (Hina) - Vatrogasna zajednica Karlovačkežupanije i Vatrogasna zajednica grada Karlovca predstavile su danasžupanu Ivici Horvatu i gradonačelniku Miri Škrgatiću novouređeniprostor Vatrogasnog centra u Karlovcu u gradskoj četvrti Gaza.
KARLOVAC, 21. listopada 2005. (Hina) - Vatrogasna zajednica Karlovačke županije i Vatrogasna zajednica grada Karlovca predstavile su danas županu Ivici Horvatu i gradonačelniku Miri Škrgatiću novouređeni prostor Vatrogasnog centra u Karlovcu u gradskoj četvrti Gaza.

Uređenje potkrovlja Vatrogasnog centra s 350.000 kuna financirala je Županija, a sa 780.000 kuna grad Karlovac.

"To je samo prva faza u formiranju Vatrogasnog centra u kojemu će se na jednom mjestu vatrogasnoj operativi priključiti i preventiva, obuka te muzej", rekao je za obilaska Vatrogasnog centra predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Velimir Misir.

Na toj je lokaciji DVD Karlovac formiran prije 134 godine i jezgra je odakle se razvijalo vatrogastvo. U sklopu Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, kao krovne organizacije za obranu od požara, danas djeluje 98 DVD-a i dvije profesionalne javne vatrogasne postrojbe - Ogulin i Karlovac. Sve zajedno okupljaju 6800 članova, među kojima je 4027 operativnih vatrogasaca.

Gradonačelnik Miro Škrgatić podsjetio je da karlovački vatrogasci u čak 40 posto svojih intervencija djeluju izvan administrativnih granica županije, zbog čega trpi oprema i vozni park, te da će ubuduće te općine i gradovi morati na neki način participirati u troškovima.

Proširivanje Vatrogasnog centra pretpostavka je za preuzimanje i novih zadaća, rekao je Škrgatić, "jer će vatrogasci nakon ulaska u EU preuzeti i dio sadašnjih poslova policije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙