FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Kuban kažnjen zbog neodlaska u Nalčik

MOSKVA, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ruski nogometni drugoligašKuban iz Krasnodara kažnjen je s milijun rubalja (34.940 dolara) zbogneodlaska u Nalčik na prvenstveni dvoboj protiv tamošnjek Spartaka,dok je utakmica registrirana rezultatom 3-0 za domaćina.
MOSKVA, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ruski nogometni drugoligaš Kuban iz Krasnodara kažnjen je s milijun rubalja (34.940 dolara) zbog neodlaska u Nalčik na prvenstveni dvoboj protiv tamošnjek Spartaka, dok je utakmica registrirana rezultatom 3-0 za domaćina.

Kuban je odbio putovati u Nalčik, koji se nalazi u kavkaskoj regiji Kabardino-Balkarija, iz sigurnosnih razloga. Nalčik je, naime, prošloga tjedna bio metom napada čečenskih separatista, a u sukobima su ubijeni deseci osoba.

"Mislim da nije moguće normalno igrati nogomet u gradu u kojem se na ulicama nalaze tenkovi, a pripadnici specijalne policije se bore s pobunjenicima", rekao je glavni direktor Kubana Maksim Remčjukov.

No, predsjednik Disciplinske komisije Ruskog nogometnog saveza Viktor Maruščak drugačijeg je mišljenja:

"Vlasti u Nalčiku dale su nam garanciju da se utakmica može odigrati, te stoga nismo imali drugoga izbora no dodijeliti pobjedu Spartaku".

Remčjukov je najavio žalbu na ovu odluku.

"O ovome slučaju obavijestit ćemo i FIFA-u i UEFA-u i zatražiti njihovo mišljenje. Kao čelnik kluba osjećao sam da ne smijem dovoditi u opasnost živote igrača".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙