FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 20. LISTOPADA

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 20. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. listopada.

SIČE - Rekonstruiranu županijsku cestu Siče-Nova Kapela u Brodsko-posavskoj županiji svečano će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, (Siče, 17 sati).

ZAGREB - Sudionici Hrvatskog kongresa vojne medicine s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održavati od 20. do 22. listopada, ukazat će na visoku razinu medicinskog umijeća tijekom Domovinskog rata i stečena znanja iskoristiti, uz ostalo, za organiziranje zdravstvene skrbi u izvanrednim uvjetima, humanitarnim misijama, svakodnevnom vojničkom životu. Kongres će, u ime predsjednika Vlade RH, svečano otvoriti Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Hotel Sheraton, 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare o povratu kulturnih dobara Hrvatske i SiCG bit će u Ministarstvu kulture RH, (Runjaninova 2, 10 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare upriličuje Klub zastupnika Hrvatske stranke prava, a o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije govorit će predsjednik HSP-a Anto Đapić, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića, 10 sati).

ZAGREB - Zajedničku konferenciju za novinare održat će predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika i Stranke umirovljenika - penzionera Bosne i Hercegovine nakon međusobnih službenih razgovora, (Frankopanska 7, 13,30 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva, (Trg S. Radića 1, dvorana 372, 12 sati).

SPLIT - Povodom prvog pokazivanja svečanog zastora Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu kojeg je autor Matko Trebotić nazvao "Tragovi grada" bit će upriličen svečani program. U programu sudjeluju solisti te Zbor i Orkestar HNK Split pod vodstvom Harija Zlodre i u režiji Krešimira Dolenčića, (HNK, 20 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom 17. svjetskog festivala animiranog filma koji će se održati u Zagrebu od 25. do 30. listopada, a na programu su dugometražni animirani filmovi u i izvan natjecanja, (Kino Tuškanac, 13 sati).

ZABOK - Na konferenciji za novinare povodom kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog koja će se održati od 24. do 30. listopada u Zaboku, bit će predstavljen dobitnik ovogodišnje književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski. Na natječaj za tu književnu nagradu, jednu od najvažnijih u Hrvatskoj, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika, pristiglo je rekordnih 67 proznih djela, a prosudbeno povjerenstvo na čelu sa književnikom Titom Bilopavlovićem odluku o pobjedniku donijelo je još 15. listopada, (restoran "Zaboky", 11 sati).

ZAGREB - 14. obljetnica satnije hrvatskih umjetnika i godišnja skupština Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca Domovinskog rata bit će u Učeničkom domu Franej Bučara, (Trnjanska cesta 33, 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Plava krv-crna tinta - knjižnice velikaških obitelji od 1500. do 1700. godine" na kojoj će uz ostalo, biti izložen izbor iz Knjižnice obitelji Zrinski i sačuvani primjerci knjiga obitelji Frankopan bit će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, (19 sati).

OPATIJA - Izložbu radova, njih 293, koji se natječu za nagrade u 12 kategorija u sklopu ovogodišnjeg nacionalnog festivala oglašavanja FESTO 2005. otvorit će opatijski gradonačelnik Amir Muzur. Izložba prijavljenih radova prvi će put biti otvorena i za građanstvo. Ovogodišnji FESTO, koji se održava do 22. listopada s krovnom temom 'Nove tehnologije - novi komunikacijski kanali', okupit će više od tisuću sudionika iz marketinških i dizajnerskih agencija, medijskih kuća, oglašivača te gospodarstvenika, (Vila Angiolina, 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Vesna Krbot Nejašmić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙