FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP lista za prvaka: Ljubičić u prilici izboriti Masters Cup

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Pobjedama na turnirima u Metzu iBeču najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oživio je svoje šanse zaplasman na Masters Cup, završni turnir osam najboljih igrača.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Pobjedama na turnirima u Metzu i Beču najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oživio je svoje šanse za plasman na Masters Cup, završni turnir osam najboljih igrača.

Ljubičić se nakon jučerašnjeg trijumfa u Beču popeo za pet mjesta na ATP listi za prvaka i trenutno je na 13. poziciji. Ukoliko nastavi igrati u ovakvoj formi realno je očekivati i plasman na Masters Cup.

Do Masters Cupa u Šangaju (13-20. studenoga) preostalo je još pet turnira - Madrid, Basel, Lyon, St. Peterburg i Pariz. Po jačini izdvajuju se Madrid i Pariz, koji spadaju u turnire "masters serije". Ovog tjedna najbolji tenisači su u Madridu. Tamo će nastupiti i trojica Hrvata. Ivan Ljubičić i Mario Ančić slobodni su u prvom kolu, a Ivo Karlović igra protiv Grega Rusedskog.

Zasad su nastup na Masters Cupu osigurali Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Roddick i Marat Safin. Federer, Nadal i Roddick zauzimaju prva tri mjesta na ATP listi za prvaka i broj bodova koji su do sada osvojili jamči im odlazak u Šangaj. Također, Federer i Nadal su nastup na Masters Cupu osigurali i na osnovu toga što su trijumfirali na grand slam turnirima (Federer u Wimbledonu i na US Openu, a Nadal u Roland Garrosu). Rus Marat Safin, koji se oporavlja od ozljede koljena, nalazi se na osmom mjestu, ali on je nastup u Šangaju osigurao osvojivši Australian Open.

Za preostala četiri mjesta na Masters Cupu kandidiraju devetorica igrača, među kojima je i Ljubičić. Što se tiče bodovne zalihe u najboljoj su poziciji Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Guillermo Coria i Nikolaj Davidenko. No, Agassi i Hewitt su trenutno ozlijeđeni. Također, Hewitt bi u studenome po prvi puta trebao postati otac, pa postoji mogućnost da i zbog toga otkaže nastup na Masters Cupu.

U igri su još Gaston Gaudio, Mariano Puerta, Juan Carlos Ferrero i David Nalbandian.

ATP lista za prvaka:

1. (1) Roger Federer (Švi) 1245

2. (2) Rafael Nadal (Špa) 853

3. (3) Andy Roddick (SAD) 548

4. (4) Lleyton Hewitt (Aus) 498

5. (5) Andre Agassi (SAD) 455

6. (6) Guillermo Coria (Arg) 422

7. (7) Nikolaj Davidenko (Rus) 378

8. (8) Marat Safin (Rus) 346

9. (9) Gaston Gaudio (Arg) 344

10. (10) Mariano Puerta (Arg) 324

11. (16) Juan Carlos Ferrero(Špa) 284

12. (14) David Nalbandian (Arg) 277

13. (18) IVAN LJUBIČIĆ (HRV) 276

16. (13) MARIO ANČIĆ (HRV) 270

79. (77) IVO KARLOVIĆ (HRV) 75

162.(160) ROKO KARANUŠIĆ (HRV) 14

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙