FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trichet: sporazum o slobodnoj trgovini mora biti postignut

PEKING, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Europskesredišnje banke (ECB) Jean-Claude Trichet priključio se mnogimsvjetskim liderima pozivajući na sporazum u tekućoj rundi pregovoraoko liberalizacije globalne trgovine uoči ključnog sastanka u HongKongu u prosincu.
PEKING, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Europske središnje banke (ECB) Jean-Claude Trichet priključio se mnogim svjetskim liderima pozivajući na sporazum u tekućoj rundi pregovora oko liberalizacije globalne trgovine uoči ključnog sastanka u Hong Kongu u prosincu.

U članku objavljenom u kineskom listu u državnom vlasništvu China Daily također je izjavio da visoke cijene nafte i njihove oštre oscilacije kao i gospodarske neravnoteže i protekcionizam predstavljaju prijetnje svjetskom gospodarstvu.

"Ostali izazovi uključuju uspješno dovršenje runde pregovora započetih u Dohi u sklopu Svjetske trgovinske organizacije, što je kritično za osiguravanje istinskih koristi od globalizacije svim zemljama", kazao je Trichet.

Članak je objavljen drugog dana dvodnevnog sastanka predstavnika skupine G20, kluba bogatih i država u razvoju kojim je predsjedala Kina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙