FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njegovo je ime Craig, Daniel Craig

LONDON, 14. listopada 2005. (Hina) - Njegovo je ime Craig, Daniel Craigi bit će, kako je odlučeno u petak, novi James Bond.
LONDON, 14. listopada 2005. (Hina) - Njegovo je ime Craig, Daniel Craig i bit će, kako je odlučeno u petak, novi James Bond.

Prvog plavokosog Bonda u gliserima su Temzom na konferenciju za novinare dopratili pripadnici Kraljevske mornarice. U plavome odijelu, s crvenom kravatom pozirao je fotografima ispod Tower Bridgea, a prvo što je novinarima kazao bilo je: "U ovom sam trenutku malo bez riječi".

Craig nije pretjerano poznat u SAD-u, no britanska ga publika pamti po ulozi u filmu "Layer Cake", po ulozi u filmu "Road to Perdition" u kojemu mu je glumački partner bio veteran Paul Newman, te po ulozi pjesnika Teda Hughesa, supruga pjesnikinje Sylvije Plath koju je u filmu "Sylvia" glumila Gwyneth Paltrow. Kritičari smatraju da će ga baš uloga Bonda lansirati među superzvijezde.

Do sada snimljenih 20 filmova o Jamesu Bondu, kojega su do sada utjelovili Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton i Pierce Brosnan, od prodaje karata zaradilo je 4 milijarde američkih dolara, a samo su četiri filma o Bondu u kojima je glavnu ulogu igrao Brosnan zaradila 1,5 milijarde dolara.

Snimanje dvadeset prvog filma o Jamesu Bondu pod nazivom "Casino Royale" počet će u siječnju 2006. Režirat će ga novozelandski redatelj Martin Campbell koji je 1995. režirao film "GoldenEye", prvi u nizu o Jamesu Bondu u kojemu je nastupio Brosnan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙