FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska udruga medicinskih sestara upozorila je danas da su uvođenjem administrativnih pristojbi najviše pogođene medicinske sestre u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Udruga ističe da medicinske sestre nisu školovane i osposobljene za blagajnice, a zbog prikupljanja i pohranjivanja novca mogu imati dodatnih problema. Novac od pristojbi čuva se u ladicama u ordinacijama, pa postoji mogućnost provala i napada, a teškoće stvara odlazak i predaja novca u FINA-u nakon radnog vremena, kaže se u priopćenju Hrvatske udruge medicinskih sestara.

ZAGREB - Hrvatska udruga sindikata usprotivila se danas privatizaciji nemedicinskih djelatnosti u zdravstvu, posebice najavljenoj privatizaciji usluga čišćenja i spremanja u KBC-u Zagreb. Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević je na konferenciji za novinare ocijenio da umjesto učinkovite reorganizacije zdravstvenog sustava, ravnatelji bolnica uz suglasnost Ministarstva zdravstva nastavljaju privatizaciju na hrvatski način, dajući poslove iz nemedicinske djelatnosti privatnicima, i pritom plaćaju dugove političkim i drugim lobijima koji su ih postavili. Hrvatska udruga sindikata se oštro protivi takvom načinu poslovanja zdravstvenih ustanova, jer će to rezultirati sniženjem razine usluga, povećanjem cijena i gubitkom radnih mjesta, ustvrdio je Matijašević.

ZAGREB - Hrvatsko filološko društvo 14. i 15. listopada priređuje znanstveni skup "Hrvatski kao drugi i strani jezik" na koji se prijavilo sedamdeset izlagača iz Hrvatske i inozemstva. To je prvi znanstveni skup koji se hrvatskim jezikom bavi kao stranim i kao drugim jezikom. Jedna od tema bit će i učenje hrvatskog u Francuskoj, Njemačkoj, SAD-u, Poljskoj, Australiji, Austriji, odnosno Gradišću, Italiji i Sloveniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙