FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metroseksualcima odzvonilo, stižu uberseksualaci

LOS ANGELES, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Baš kad su muškarcidiljem svijeta naučili kako biti što kvalitetniji metroseksualac,skupina utjecajnih američkih žena izmislila je novi naziv i definicijuidealnog muškarca, a to je uberseksualac.
LOS ANGELES, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Baš kad su muškarci diljem svijeta naučili kako biti što kvalitetniji metroseksualac, skupina utjecajnih američkih žena izmislila je novi naziv i definiciju idealnog muškarca, a to je uberseksualac.

Novi tip poželjnog muškarca, prema njihovu mišljenju utjelovljuje Bono, frontmen britanske grupe U2, koji, kako ističu ima stila, ali je istodobno prirodan i markantan, u stanju je s političarima raspravljati o politici, s umjetnicima o kulturi, o emocijama sa ženama a o nogometu s dečkima iz puba.

To je u suprotnosti s idealom muškarca koji je bio u trendu prošle godine - metroseksualcem od kojega se očekivalo da u sebi, među ostalim prepozna i svoju 'žensku' stranu, da dijeli parfem i proizvode za kosu s partnericom te da se prije izlaska pomno ogleda u zrcalu.

Da bi ženama diljem svijeta objasnile o čemu je riječ, uspješne poslovne žene predvođene Marian Salzman, direktoricom strateškog razvoja u najuspješnijoj svjetskoj tvrtki za oglašavanje J. Walter Thomspon, te njezine kolegice Ira Matathia i Ann O'Reilly izdale su knjigu pod nazivom "Budućnost muškarca" na čijoj je top listi prvi britanski pjevač Bono.

U objašnjenju stoji: "On razmišlja globalno, ima sluha za društvena pitanja, povjerljiv je i suosjećajan". Na drugome je mjestu američki glumac George Clooney koji "uživa u lijepim stvarima" (primjerice u vili na talijanskom jezeru Como) i odan je svojim muškim prijateljima."

Treće mjesto pripalo je bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu: "Rođeni šarmer južnjačkih korijena koji se ne stidi javno zaplakati. Vrlo je povjerljiv, odlučan je vođa i ima iznimno seksi ruke". Među ostalih deset uberseksualaca autorice su navele glumce Arnolda Schwarzeneggera, Piercea Brosnana i Ewana McGregora, a iza desetog mjesta top-ljestvice smjestili su se Madonnin suprug Guy Ritchie, pa čak i Donald Trump.

"Riječ 'uber' odabrale smo jer znači najbolji, najkvalitetniji. Uberseksualci su najprivlačniji (ne samo fizički), najdinamičniji, najzanimljiviji muškarci u generaciji. Muževni su, pouzdani, imaju stila i zalažu se za najkvalitetnije u svim životnim aspektima", rekla je Salzman. "Metroseksualcima je odzvonilo. Muškarci opet žele biti muževni. Umorni su od razmišljanja o modi i razgovora o njoj s partnericama te od muških magazina koji muškarce svode na osobu koja misli samo na sebe", objasnila je.

Na pitanje novinara koja je razlika između metro i uber-a, Salzman je odgovorila: "Uber više vremena posvećuje umu nego frizuri, uber zna razliku između dobrog i lošeg, a metro zna razliku između tekućeg pudera i peelinga za lice ili tijelo, te neće odjenuti nešto što nije u trendu. Obojica se prema ženama ponašaju kao prema sebi ravnima, no uber svoje najbolje prijatelje pronalazi među muškarcima, a ne ženama. Obojica su strastveni, no uber je strastven kada je riječ o životnim načelima, a metro je najčešće strastven samo kada je riječ o njemu samome".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙