FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 13. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja začetvrtak, 13. listopada, koje ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 13. listopada, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora, na čiji je dnevni red uvršten prijedlog rezolucije koja bi trebala biti strateški dokument u procesu pregovaranja Republike Hrvatske o punopravnom članstvu u EU. Tekst rezolucije na zatvoreno je sjednici danas jednoglasno prihvatio Nacionalni odbor za praćenje pregovora, a u njemu se, uz ostalo, kao jedan od ciljeva pregovora navodi ulazak Hrvatske u članstvo EU do izbora za Europski parlament 2009. godine. Pred hrvatske pregovarače postavlja se i cilj da osiguraju najbolja realno moguća prijelazna razdoblja za područja pravne stečevine koja, do pristupanja EU, neće biti moguće potpuno prilagoditi. Prijelazna razdoblja traže se i u nekim gospodarskim područjima, poput poljoprivrede i brodogradnje, te na području zaštite okoliša i stjecanja nekretnina. Posebno je istaknuta potreba da pregovore o pristupanju EU prate kontinuirane unutrašnje reforme, a Vladu RH potiče se na što skorije donošenje potrebnih strateških dokumenata i programa. (Trg Sv. Marka u 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Moldavije Vladimir Voronjin boravi u u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Predsjednik Voronjin će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom u 9,30 sati u sjedištu hrvatske Vlade, u Banskim dvorima.

ZAGREB - Slovački premijer Mikulaš Dzurinda doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj. Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sastat će se s Dzurindom u Banskim dvorima u 10,30 sati.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH na kojoj će će utvrditi zakonski prijedlog o hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga te paket zakona o bankarstvu i financijama. Banski dvori tako bi se trebali očitovati o prijedlozima da se izmijene Zakon o deviznom poslovanju, Carinski zakon i Zakon o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima. Pred članovima Vlade naći će se i prijedlog zakona o opskrbi krvnim pripravcima, jedan od zakona iz paketa EU-a. Vlada bi trebala utvrditi i nacionalnu strategiju razvoja intelektualnog vlasništva do 2010. te se očitovati o ugovoru s gradom Zagrebom o osnivanju Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskoj tehnologiji. Vlada bi također trebala utvrditi visinu nagrade za plivača Veljka Rogošića za športska dostignuća. (Trg Sv. Marka 2 u 12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će predsjednika Talijanske Republike Carla Azeglia Ciampia. (Ured Predsjednika u 17,30 sati).

ZAGREB - U poslijepodnevnim satima počinju pristizati šefovi država i izaslanstava 17 zemalja srednje i istočne Europe koji će do 15. listopada sudjelovati na godišnjem sastanku i razgovarati o europskim integracijskim procesima i gospodarskim izazovima. Navečer će za visoke goste biti priređena svečana izvedba mjuzikla "Jalta, Jalta" u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Damir Senčar

poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙