FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 13. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijihdogađaja za četvrtak, 13. listopada
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za četvrtak, 13. listopada

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora, na čiji je dnevni red uvršten prijedlog rezolucije koja bi trebala biti strateški dokument u procesu pregovaranja Republike Hrvatske o punopravnom članstvu u EU. Tekst rezolucije na zatvoreno je sjednici jučer jednoglasno prihvatio Nacionalni odbor za praćenje pregovora, a u njemu se, uz ostalo, kao jedan od ciljeva pregovora navodi ulazak Hrvatske u članstvo EU do izbora za Europski parlament 2009. godine. Pred hrvatske pregovarače postavlja se i cilj da osiguraju najbolja realno moguća prijelazna razdoblja za područja pravne stečevine koja, do pristupanja EU, neće biti moguće potpuno prilagoditi. Prijelazna razdoblja traže se i u nekim gospodarskim područjima, poput poljoprivrede i brodogradnje, te na području zaštite okoliša i stjecanja nekretnina. Posebno je istaknuta potreba da pregovore o pristupanju EU prate kontinuirane unutrašnje reforme, a Vladu RH potiče se na što skorije donošenje potrebnih strateških dokumenata i programa. (Trg Sv. Marka u 9,30 sati)

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH na kojoj će će utvrditi zakonski prijedlog o hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga te paket zakona o bankarstvu i financijama. Banski dvori tako bi se trebali očitovati o prijedlozima da se izmijene Zakon o deviznom poslovanju, Carinski zakon i Zakon o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima. Pred članovima Vlade naći će se i prijedlog zakona o opskrbi krvnim pripravcima, jedan od zakona iz paketa EU-a. Vlada bi trebala utvrditi i nacionalnu strategiju razvoja intelektualnog vlasništva do 2010. te se očitovati o ugovoru s gradom Zagrebom o osnivanju Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskoj tehnologiji. Vlada bi također trebala utvrditi visinu nagrade za plivača Veljka Rogošića za športska dostignuća. (Trg Sv. Marka 2 u 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Zagreba. (Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372 u 12 sati).

SPLIT - U Splitu završava 31. redovito jesensko plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK), a na konferenciji za novinare trebali bi biti objavljeni zaključci zasjedanja. Zasjedanje, kojim predsjedava predsjednik HBK, kardinal Josip Bozanić, počelo je u ponedjeljak, a raspravljalo se o odgoju i obrazovanju u malim sjemeništima, o Hrvatskom Caritasu te o izvješću Biskupske komisije za odnose s državom, provedbenom ugovoru o katoličkim školama te o izvješću Komisije za pomoć ratom stradalog stanovništva. Biskupi su raspravljali i o pokretanju postupka za proglašenje blaženima fra Ante Josipa Tomičića i Marice Stanković te o odobrenju biblijskih tekstova za novo izdanje nedjeljnog blagdanskog lekcionara. (Nadbiskupijski ordinarijat - Poljana Kneza Trpimira - 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge sindikata (HUS) o temi "Postupak privatizacije 'nemedicinske djelatnosti' u zdravstvu". (Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2 u 10 sati)

ZAGREB - Premijera predstave "Stupovi društva". (Gradsko dramsko kazalište Gavella, Frankopanska 10 u 19,30 sati).

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnika (DHK) priređuje svečano otvorenje 27. Zagrebačkih književnih razgovora. (DHK u 20,30 sati) .

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja kulturne priredbe Mjesec hrvatske knjige 2005. (Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6/I u 12 sati) .

ZAGREB - Predstavljanje Vodiča po Muzeju grada Zagreba, prvog muzejskog vodiča u Hrvatskoj namijenjenog slijepima i slabovidnima, gluhoslijepima i svima koji imaju poteškoća s vidom, autorice Vesne Leiner. (Muzej Grada Zagreba, Opatička 20 u 13 sati)

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙