FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je sinoć, komentiravši početak suđenja vukovarskoj trojici - bivšim oficirima JNA, kako se suđenje najodgovornjima za pokolj u Vukovaru dugo čekalo, ali je istaknuo da ono "nije dovoljno". "Tvrdim da je za taj pokolj morao biti optužen i vrh JNA jer se bez njega ne bi mogao dogoditi", rekao je Mesić gostujući u Dnevniku plus HTV-a. U vezi s postupkom protiv bivšeg urednika Slobodne Dalmacije Josipa Jovića, izjavio je kako ga ne bi komentirao jer je na neki nači involviran. Na pitanje je li za to da se novinar koji je njegov politički neistomišljenik brani sa slobode, Mesić je odgovorio da ga "oni ne interesiraju" i da "trebaju svoj problem riješiti s Haaškim tribunalom jer ih poziva zbog nepoštivanja suda. Imaju svoje odvjetnike, neka to rješavaju, a mene uopće ne interesiraju", rekao je.

ZAGREB - Na retrospektivnoj izložbi Munira Vejzovića, otvorenoj sinoć u Klovićevim dvorima, predstavljeno je 360 radova - grafika, crteža, pastela, ulja na platnu i skulptura. Izložbu je u nazočnosti predsjednika Vlade Ive Sanadera i mnogobrojnih uzvanika otvorio ministar kulture Božo Biškupić. Autorica izložbe Biserka Rauter Plančić istaknula je da su djela nastala od godine 1963. do 2005., a predstavljaju zaokruženu cjelinu umjetnikova stvaralaštva koje obilježava kreativni zanos nadahnut slikarstvom, poezijom i glazbom. Ministar kulture Božo Biškupić je istaknuo da Vejzovićeva retrospektiva svjedoči vrijedni trag stvaralačke energije koji je nakon mnogih samostalnih i skupnih izložaba ujedinjen i ubilježen na retrospektivi. Podsjetio je da je Vejzović na zagrebačkoj Likovnoj akademiji upio neizbježna znanja i vještine, osjetivši dah i duh ozbiljne škole koju uz veliko majstorstvo prati i duga tradicija na ovim prostorima.

BJELOVAR - Ministar zdravstva Neven Ljubičić rekao je kako u Hrvatskoj nema razloga za paniku zbog ptičje gripe bez obzira na to što se ona pojavila vrlo blizu, u Rumunjskoj. Kako je dodao ministar Ljubičić, znanost je dokazala kako ima vrlo malo izgleda da se bolest s ptica prenese na ljude. Također je rekao da će pokrenuti interventni uvoz nekih antivirusnih lijekova, pri čemu je podsjetio da su već pripremljene i osigurane određene rezerve.To je jednostavna procedura koju je propisala Svjetska zdravstvena organizacija i dio njezina strateškog plana koji Hrvatska prati te će uvesti određenu količinu tih lijekova, izjavio je ministar Ljubičić.

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odbacio je jučer tvrdnju Hrvatske liječničke komore (HLK) da je zabranio liječnicima pružanje zdravstvenih usluga pacijentima koji ne mogu platiti administrativnu pristojbu. HZZO u priopćenju ističe da nikada nije dao nalog, ni općim aktima niti ugovorom o provođenju zdravstvene zaštite obvezao liječnike primarne zdravstvene zaštite da ne smiju pružiti zdravstvenu zaštitu osiguraniku koji nema novaca da plati pristojbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙