FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rukomet: Zagreb - Portland SA Pamplona 24:20

ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - U susretu 2. kola G skupine Ligeprvaka rukometaši Zagreba su u Domu sportova španjolski Portland SanAntonio iz Pamplone sa 24:20 (15:9).
ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - U susretu 2. kola G skupine Lige prvaka rukometaši Zagreba su u Domu sportova španjolski Portland San Antonio iz Pamplone sa 24:20 (15:9).

Ovo je jedna od najvrijednijih pobjeda u povijesti kluba jer je izborena protiv snažnih španjolskog sastava u kojem igra šest bivših i sadašnjih svjetskih prvaka na čelu sa našim Ivanom Balićem i švedskim vratarom Svenssonom, te je favorit za naslov europskog prvaka. Uspjeh je zaslužen jer je Zagreb vodio cijelu utakmicu, a posebno će se pamtiti prvo poluvrijeme (15:9) u kojem su hrvatski prvaci sjajnom obranom dopustili zvijezdama iz Pamplone samo devet zgoditaka. U drugom poluvremenu su Španjolci u 45. minuti došli do svega dva pogotka zaostatka (17:15), da bi pobjedu uzastopnim zgodicima osigurali Zlatko Horvat (5) i Drago Vuković (3), uz obrane sjajnog vratara Lapajnea.

Zagreb je pobjedu "platio" težim ozljedama Nikše Kaleba i Petra Kapisode, za koje je nastup u nedjelju protiv makedonskog Pelistera u Zagrebu neizvjestan.

"Prvo poluvrijeme je bilo najjače otkad ja vodim Zagreb i na krilima momčadske igre i dobre obrane svladali smo favorizirane Španjolce. Uspjeli smo neutralizirati Balića i time smo obavili veliki dio posla", kazao je trener Zagreba Lino Červar.

"Zagreb nas je razbio na početku, odlično su igrali obranu i polukontru. U drugom dijelu smo pokušali, no Zagreb je bio jači", kazao je najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić.

Rezultati:

ZAGREB - Portland San Antonio 24:20 (15:9)

Pelister Bitola - Kadetten Schaffhausen 30:27 (11:15)

1. ZAGREB 3

2. Portland San Antonio 2

2. Pelister Bitola 2

4. Kadetten Schaffhausen 1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙