FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Metz: drugi naslov u karijeri za Ivana Ljubičića

METZ/ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičićpobjednik je ATP turnira u francuskom Metzu svladavši u finaluFrancuza Gaela Monfilsa sa 7:6 (7), 6:0 za svoj drugi ATP naslov ukarijeri.
METZ/ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobjednik je ATP turnira u francuskom Metzu svladavši u finalu Francuza Gaela Monfilsa sa 7:6 (7), 6:0 za svoj drugi ATP naslov u karijeri.

Ljubičić je u Metzu igrao svoje peto finale ove godine nakon Rotterdama, Dohe, Dubaia i Marseillea, a ukupno sedmo u karijeri. Jedini naslov do Metza Ljubičić je upisao 2001. godine također u Francuskoj, u Lyonu.

Ljubičić je u dvoboju sa 45. tenisačem svijeta, vrlo talentiranim Monfilsom imao poprilično problema u prvom setu, a kod njegova vodstva 5:4 imao je set-loptu, koja mu je poništena dvojbenom odlukom sudaca. U 13. igri Francuz je vodio sa 3:1 i 4:2, imao set-loptu kod 6:5, no Ljubo je odolio pritisku tenisača sa vrlo mekanim udarcima, ali iznimno brzim nogama, iskoristivši svoju treću set-loptu kod 8:7.

Kada je već u prvom gemu Ljubičić načinio obrat, Monfilsova igra se raspala. Brzog Francuza, koji je u prvome setu stigao neke nemoguće lopte, izdale su noge u drugome setu, dok je Ivanovo samopouzdanje poraslo do neba.

Ljubičić je za pobjedu u Metzu dobio 44.100 eura i 35 bodova za ATP Race ljestvicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙