FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 9. listopada

ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 9. listopada.
ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 9. listopada.

KARLOVAC - Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Savez hrvatskih frizera organiziraju 8. državno prvenstvo frizera i 1. državno prvenstvo kozmetičara koje će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Ukupno se natječe 70-ak muških i ženskih frizera, seniora i juniora te kozmetičara u 11 kategorija, izvijestili su iz HOK-a. Najbolje plasirani natjecatelji činit će reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu frizera, koje će biti održano u Moskvi 2006. Pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a domaćin Obrtnička komora Karlovačke županije (športska dvorana Mladost u 10 sati).

MARINA - Polaganjem vijenaca, komemoracijom i misom obilježit će se 10. obljetnica pogibije stožernog generala Andrije Matijaša - Pauka. Dozapovjednik i jedan od osnivača 4. gardijske brigade genaral Andrija Matijaš - Pauk ubijen je u sukobu sa srpskim snagama na ulazu u Mrkonjić Grad, u BiH 1995. Obilježavanju će nazočiti državni tajnik Ministarstva obrane Mate Raboteg i zapovjednik IV korpusa Hrvatske kopnene vojske general bojnik Mate Obradović (groblje Gospe od Anđela u 11,30 sati).

VARAŽDIN - Dodjela nagrada Varaždinskih baroknih večeri "Ivan Lukačić" za muzikološki rad koji bitno pridonosi istraživanju naše glazbene baštine, "Jurica Murai" za iznimno umjetničko ostvarenje i "Kantor", koju dodjeljuje dnevnik "Vjesnik" za vrhunske hrvatske interpretatore glazbenog djela Johana Sebastiana Bacha (Gradska vijećnica u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje retrospektivne izložbe akademskog slikara Mladena Galića na kojoj će biti izloženo oko 150 djela iz perioda 1963. do 2005. Prva Galićeva retrospektiva upoznat će publiku s umjetnikom, vremenom i segmentom hrvatske umjetnosti 20. stoljeća koja nije bila toliko eksponirana ni prepoznatljiva, a od iznimne je važnosti, kazao je autor izložbe Zvonko Maković (Dom hrvatskih likovnih umetnika u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne/navečer- Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙