FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pobjedom protiv Švedske izborila SP

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - U susretu devetog kola osme skupinekvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Hrvatskeje u Zagrebu pobijedila Švedsku 1:0 i tako bez obzira na ishodposljednje utakmice na gostovanju u Mađarskoj izborila plasman naSvjetsko prvenstvo u Njemačku.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - U susretu devetog kola osme skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu pobijedila Švedsku 1:0 i tako bez obzira na ishod posljednje utakmice na gostovanju u Mađarskoj izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačku.

Zagreb - Stadion Maksimir - 35.000 gledatelja, Sudac: De Santis (Italija)

HRVATSKA: Butina, Tomas, R.Kovač, Šimunić, Srna, Tudor, N.Kovač, Babić, Kranjčar, Pršo (od 90. D.Šimić), Klasnić (od 70. Bošnjak)

ŠVEDSKA: Isakson, Ostlund, Mellberg, Lucic, Edman, Alexandersson, Linderot (od 67. Wilhelmsson), Svensson (od 71. Kallstrom), Ljunberg, Jonson (od 67. Elmander), Larsson

Strijelac: 1:0 Srna (56 - 11m)

Žuti kartoni: N. Kovač (15), Kranjčar (39) za Hrvatsku, te Edman (23) za Švedsku)

Crveni kartoni -

Nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj, te Japanu i Južnoj Koreji, hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman i na SP u Njemačku. Bez obzira na ishod dvoboja u Mađarskoj, "vatreni" su osigurali jednu od dvije pozicije osigurane za dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. U tome nam je pomogla Nizozemska, koja je pobjedom u Pragu izbacila iz igre Čehe. Ukoliko odabranici izbornika Zlatka Kranjčara u Mađarskoj osvoje bod ići će u Njemačku kao pobjednik skupine.

U odlučujućem dvoboju Hrvatska je pobijedila Švedsku 1:0 i tako ponovila rezultat iz prve utakmice. Ključni trenutak dogodio se u 56. minuti kada je Mellberg igrao rukom u kaznenom prostoru, što je sudac De Santis kaznio kaznenim udarcem. Darijo Srna je bio siguran postigavši svoj peti pogodak za hrvatsku vrstu. Srna je tako ponovo presudio Šveđanima, u prvom dvoboju svladao je Isakson iz slobodnog udarca. Do kraja utakmice Šveđani su sve karte bacili u napad, no niti jednom ozbiljnije nisu ugrozili vrata Tomislava Butine. Koliko su naši igrači buili dominantni svjedoči i statistički podatak od 12 udarac Hrvatske, te svega tri udarca Švedske, od čega je samo jedan išao u okvir vratiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙