FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 7. listopada

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 7. listopada
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 7. listopada

ZAGREB - U povodu 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvastke Hrvatski sabor održat će svečanu sjednicu. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks održat će prigodni govor u kojem će podsjetiti na povijesne i presudne događaje od 8. listopada prije četrnaest godina, kada je, dan nakon zračnog napada na Banske dvore i povijesno središte Zagreba, Hrvatski sabor donio Odluku kojom je Republika Hrvatska raskinula državno-pravne sveze na temelju kojih je s ostalim republikama i pokrajinama tvorila SFRJ. Predsjednik Sabora će u obraćanju istaknuti i značenje Odluke Vijeća EU o početku pristupnih pregovora Hrvatske s EU, te ulogu Sabora u procesu pregovaranja. Sjednici će uz sadašnje zastupnike i bivše predsjednike Sabora prisustvovati predsjednik RH Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i članovi Vlade, predstavnici sudbene vlasti, HAZU-a, sveučilišne zajednice, svih vjerskih zajednica, diplomatskog zbora, županija i gradova, Hrvatske vojske, udruga iz Domovinskog rata, sindikata i poslodavaca (zgrada Hrvatskog sabora Trg sv. Marka 6 u 11 sati).

SINJ - Zastupnici SDP-a Ivica Račan, Ingrid Antičević Marinović i Šime Lučin posjetit će Sinj, gdje će se družiti s građanima i razgovarati s gradonačelnikom i članovima gradskog Poglavarstva o pitanjima razvoja grada, gospodarskoj situaciji i problematici zapošljavanja. Nakon toga bit će održana konferencija za novinare (Dragešov prolaz 10 u 12,30 sati).

ZAGREB - Hrvatska čista stranka prava (HČSP) održat će konferenciju za novinare u povodu 110. obljetnice svog osnutka, što će ta stranka proslaviti 22. listopada, te u povodu 5. općeg sabora na kojem će biti izabrano novo stranačko vodstvo (Frankopanska 2 u 11 sati).

RIJEKA - Provincijalni ministri iz šest franjevačkih provincija održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti Svefranjevački susret koji će se održati 8. listopada. Taj susret organizira se u pripremi za 800. godišnjicu utemeljenja Franjevačkog pokreta 2009. Na susretu će se okupiti pripadnici tog pokreta iz Hrvatske, Slovenije i BiH u Svetištu Gospe Trsatske (Franjevački samostan na Trsatu u 10 sati).

SPLIT - Okrugli stol "Jadranska regija i Dalmacija - utemeljenje na znanju" održat će se u organizaciji splitskog Ekonomskog fakulteta i pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade (u 9,45 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene mjere sigurnosti za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na svjetsko prvenstvo između reprezentacija Hrvatske i Švedske (Ravnateljstvo policije, Ilica 335 u 11 sati).

ZAGREB - Sindikat metalaca održat će konferenciju za novinare pod nazivom "Tko mulja u Elki i ugrožava radna mjesta" (Radnički dom, Krešimirov trg 2 u 10 sati).

ZAGREB - Obilježavanje 115 godina uspinjače i 114 godina organiziranog prijevoza u Zagrebu (u Tomićevoj ulici u 12 sati).

OSIJEK - U osječkom HNK-u bit će izvedena prva ovosezonska premijera - kazališna igra u tri čina "Đavo", autora Ferenca Molnara, koja je postavljena u koprodukciji s pečuškim Narodnim kazalištem. Redatelj Tamas Baliko, ujedno i intendant pečuškog kazališta, kazao je kako je ta predstava s velikim uspjehom premijerno izvedena u Budimpešti 1907. godine i da je riječ o svojevrsnoj modernoj verziji "Fausta".

Dežurni urednici:

prijepodne- Srebrenka Parlov

poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

navečer- Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙