FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: odabrana najpovoljnija ponuda za lokacijsku dozvolu nove bolnice

PULA, 4. listopada 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarskežupanije na današnjoj su sjednici u Puli jednoglasno donijeli odluku oodabiru najpovoljnije ponude pulske tvrtke "Urbis 72" koja će izraditielaborat za dobivanje lokacijske dozvole za izgradnju nove pulske Općebolnice.
PULA, 4. listopada 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli jednoglasno donijeli odluku o odabiru najpovoljnije ponude pulske tvrtke "Urbis 72" koja će izraditi elaborat za dobivanje lokacijske dozvole za izgradnju nove pulske Opće bolnice.

Tvrtka "Urbis" će taj posao obaviti za 182.000 kuna uvećanih za PDV, a pročelnik Odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Josip Zidarić istaknuo je kako će nakon dobivanja svih potrebnih dozvola biti izrađen glavni projekt te da bi radovi mogli početi 2007.

Vrijednost nove pulske bolnice je 450 milijuna kuna, od čega će najviše, 350 milijuna, izdvojiti Ministarstvo zdravstva, a ostatak od 100 milijuna Istarska županija. Prve pacijente nova bi pulska bolnica trebala primiti 2009.

Županijsko poglavarstvo danas je donijelo odluku o izdvajanju 500 tisuća kuna za uređenje prostora za nuklearnu medicinu u zgradi Opće bolnice u Zagrebačkoj ulici u Puli, za što je potrebno govoto 1,6 milijuna kuna. Stoga je Upravno vijeće bolnice odlučilo razliku od 1,1 milijun kuna uvrstiti u popis prioriteta za 2006. Inače, za početak rada nuklearne medicine potrebno je odobrenje Ministarstva zdravstva, što je bolnica i zatražila potkraj kolovoza, ali još nije dobila odobrenje.

Istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je da početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom otvara potpuno nove izglede za hrvatske građane.

"Nema alternative Europskoj uniji. Ona je naša velika domovina i siguran sam da će većina građana pozdraviti tu odluku", rekao je Jakovčić, dodavši kako je Istra već 15 godina od početka demokracije u Hrvatskoj sastavni dio Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙