FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CHICAGO - Plavi Ford Escort iz 1975. godine, koji je nekoć pripadao pokojnom papi Ivanu Pavlu II., pojavit će se krajem mjeseca na aukciji u Las Vegasu nakon što je riješen vlasnički spor između oca i sina, objavila je aukcijska kuća. Limuzinu

je papa prije deset godina prodao restauratoru iz Illinoisa Jimu Richu za 102.000 dolara, a na aukciji 28. listopada mogla bi doseći cijenu između dva i pet milijuna dolara, procijenjuju u aukcijskoj kući Kruse International. Jim Rich, koji je u međuvremenu bankrotirao, četiri se mjeseca na sudu sporio s ocem Jeromeom Richem oko duga od 1.7 milijuna dolara, a sudac je na kraju odlučio da automobil pripadne ocu. Posvađani otac i sin sjeli su potom za stol, izgladili nesporazum, pa će novac ići Jimu za podmirenje duga.

NEW YORK - Muškarci koji u javnim kućama, barovima i hotelima na istoku Indonezije ne budu koristili kondome mogli bi biti kažnjeni s 500 dolara, objavili su u utorak lokalni mediji. Ta kazna uvedena je u provinciji Papua još 2003. godine, no vlasti su je odlučile aktivirati nedavno, a sve s ciljem obuzdavanja širenja AIDS-a. Direktor ureda za zdravstvo Joseph Rinta izjavio je da će vlasti poticati prostitutke da prijavljuju klijente koji odbiju koristiti kondome, piše list Jakarta Post. Prvi slučaj AIDS-a na Papui zabilježen je prije 11 godina kada je jedan ribar s Tajlanda prenio bolest prostitutki u gradu Merauke, odakle se virus vrlo brzo proširio cijelom Papuom. Samo u tom gradu zabilježena su 772 oboljela od AIDS-a.

SEATTLE - Jedna žena iz američke savezne države Oregon, koju je liječnik uvjerio da će je seks s njim riješiti boli u leđima, od doktora i njegove klinike traži četiri milijuna dolara odštete. Liječnik Randall Smith, koji je tada imao 50 godina, ostao je bez licence i odslužio u zatvoru 60 dana jer je za svoj 45-minutni "tretman" naplaćivao od zdravstvenog osiguranja 5.000 dolara. "Metode liječenja doktora Smitha uključivale su snošaj koji je, navodno, smanjivao bol u leđima i donjim ekstremitetima", navodi oštećena žena u svojoj tužbi. Iako je priznao izdavanje lažnih računa zdravstvenom osiguranju, Smith ustraje u tvrdnji da je seks s 47-godišnjakinjom bio dobrovoljan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙